<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт курячого філе з шинкою та сиром у паніруванні  Міжнародні та державні свята в травні 2024 року: як працюватимуть та відпочиватимуть українці  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталі  Сирна паска без випікання "Три шоколади": рецепт від відомої кухарки  2 травня вдень до 27° тепла, подекуди невеликий дощ  Журналісти знову отримають доступ до кулуарів Верховної радивсі новини дня
Політика
Світ
09.08.2023 314

Хакери Кім Чен Ина крали у Росії секретні дані про розробки балістичних ракет – Reuters

Хакерське втручання тривало щонайменше 5 місяців.

c7c4df2d8ca7820be0134e0c6abe7260_09.08.23

Елітна група північнокорейських хакерів таємно зламувала комп'ютерні мережі великого російського розробника ракет. Пише ТСН. 

Про це пише Reuters.

Агентство виявило, що пов'язані з північнокорейським урядом команди кібершпигунів, яких дослідники безпеки називають ScarCruft і Lazarus, таємно встановили приховані цифрові бекдори в системи НПО "Машинобудування", конструкторського бюро з розробки ракет, розташованого в Реутові, невеликому містечку на околиці Москви.

"Reuters не змогло з'ясувати, чи були отримані якісь дані під час вторгнення і яка саме інформація могла бути переглянута. Протягом кількох місяців після цифрового злому Пхеньян оголосив про кілька розробок у своїй забороненій програмі балістичних ракет, але незрозуміло, чи було це пов'язано з цим інцидентом", - йдеться у повідомленні.

Експерти кажуть, що цей інцидент показує, як ізольована країна може націлитися навіть на своїх союзників, як-от Росія, у спробі отримати критичні технології.

За словами експертів з ракетних технологій, компанія, що стала об'єктом атаки, широко відома як НПО "Маш", є піонером у розробці гіперзвукових ракет, супутникових технологій і балістичних озброєнь нового покоління - трьох сфер, які становлять особливий інтерес для Північної Кореї відтоді, як вона розпочала свою місію зі створення міжконтинентальної балістичної ракети (МБР), здатної завдати удару по континентальній частині Сполучених Штатів Америки.

Згідно з технічними даними, хакерське втручання приблизно почалося наприкінці 2021 року і тривало до травня 2022 року, коли, згідно з внутрішніми комунікаціями компанії, з якими ознайомилося агентство Reuters, ІТ-інженери виявили активність хакерів.

Ні Росія, ні Північна Корея на запити про коментарі не відповіли.

Нагадаємо, Кім Чен Ин провів триденну інспекцію великих збройових заводів, зокрема тих, що виробляють снаряди великокаліберних реактивних систем залпового вогню і двигуни стратегічних крилатих ракет. Це сталось після візиту Шойгу до цієї країни.

Оценка материала:

5.00 / 2
Хакери Кім Чен Ина крали у Росії секретні дані про розробки балістичних ракет – Reuters 5.00 5 2
Політика / Світ
09.08.2023 314
Еще материалы раздела «Світ»