<
НОВИНИ ДНЯ: Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі США  Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічки  Коли День вишиванки 2024: дата, традиції і цікаві факти  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  У Зеленського про обмеження для чоловіків за кордоном: дистанційних документів не буде  Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної страви  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великденьвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
09.08.2023 460

Хата чи будинок, "холостяк" чи парубок, заміжня жінка чи одружена: говоримо українською правильно

Яке слово потрібно вживати замість "холостяк", як краще заміжня жінка чи одружена

efc8f4320f1607ce50a4a7006c1d75e6_09.08.23

Яке слово використовувати замість "холостяк"

Відомий український мовознавець Олександр Авраменко зазначив, що в українській мові такого слова як "холостяк" немає у словниках, "його немає навіть у славетному словнику Грінченка", тому неправильно його використовувати. Пише ТСН. 

Замість нього можна використовувати милозвучний відповідник - "одружений" чи "неодружений". "Здавна неодруженого чоловіка в Україні називають парубком, а чоловіка старшого віку – старим парубком", – розповів учитель.

Як правильно казати "заміжня" жінка чи "одружена"

Як зазначає мовознавець, "У нашій мові є слова заміжня жінка та одружена, і вони синоніми. Щоправда, у діловому мовленні, наприклад, в анкеті краще написати одружена чи неодружена, а не заміжня".

Як краще сказати "сім'я" чи "родина", "дім" чи "будинок"

Використовуючи ці слова українці часто сумніваються, як правильно. Олександр Авраменко пояснив, що сім’я і родина та дім і будинок є словами-синонімами. Кожний з нас сам має право обирати, яке з них використати у тому чи іншому випадку.

Оценка материала:

5.00 / 2
Хата чи будинок, "холостяк" чи парубок, заміжня жінка чи одружена: говоримо українською правильно 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
09.08.2023 460
Еще материалы раздела «Суспільство»