<
НОВИНИ ДНЯ: Міжнародні та державні свята в травні 2024 року: як працюватимуть та відпочиватимуть українці  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталі  Сирна паска без випікання "Три шоколади": рецепт від відомої кухарки  2 травня вдень до 27° тепла, подекуди невеликий дощ  Журналісти знову отримають доступ до кулуарів Верховної ради  Росія намагається захистити свою авіацію від українських атак: де розмістять військові літаки всі новини дня
Політика
Україна
09.08.2023 975

ЗСУ підійшли до другої лінії оборони РФ на Запоріжжі – екскомандир "Айдару"

Євген Дикий наголосив, що Запорізький напрямок фронту є вирішальним.

0aa7e0c64140429e2afe1a97852c2d84_09.08.23

Сили оборони вже тривалий час проводять контрнаступальні дії на Мелітопольському та Бердянському напрямках у Запорізькій області. У трьох точках вони вийшли на другу лінію оборони ворога. Пише ТСН. 

Про це в ефірі "Апостроф TV" розповів екскомандир взводу батальйону "Айдар", громадський активіст Євген Дикий.

Він також зазначив, що Запорізький напрямок є вирішальним, а місто Токмак є ключем до Мелітополя і Бердянська.

Євген Дикий розповів, що ЗСУ вже прорвали першу лінію оборони росіян у Запорізькій області, а на другу вийшли в трьох точках – Роботине, Оріхів, Старомайорське.

"Це три лінії, де ми найближче до прориву другої лінії, саме "лінія Суровікіна" розпіарена. Вона сильно відрізняється від першої лінії. Я не беруся говорити, яка з них простіша. Там простої немає, там дуже складно на обох. Але вони по-різному зроблені", — зазначає Євген Дикий.

Він додав, що перша лінія оборони росіян являла собою майже тотальні мінні поля, а от оборонні пункти були розкидані на різних висотах. Їх і брали українські захисники.

"Друга лінія зроблена у інший спосіб. Там менша щільність мінних загороджень, бо інакше вони просто не змогли б їздити між першою і другою своїми лініями. А натомість сама лінія оборони – це майже суцільні пару сотень кілометрів пов'язаних між собою земляних траншей", – резюмував Дикий.

Нагадаємо, Наталя Гуменюк розповіла про просування ЗСУ після прориву першої лінії оборони РФ на півдні України.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЗСУ підійшли до другої лінії оборони РФ на Запоріжжі – екскомандир "Айдару" 5.00 5 1
Політика / Україна
09.08.2023 975
Еще материалы раздела «Україна»