<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
09.08.2023 435

"Зима буде дуже складною": Кличко закликає мешканців Києва підготуватися до можливих екстремальних ситуацій

Віталій Кличко наголосив, що ворог не полишає планів заморозити столицю.

ee401b6dcede6d353d5f1746e8ccc194_09.08.23

Влада Києва розглядає всі можливі сценарії та критичні ситуації, які можуть статися під час наступного опалювального сезону. Тому готується до нього ретельно. Пише ТСН. 

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко, йдеться на сайті КМДА.

"Буде дуже непроста зима. Агресор постійно намагається зруйнувати нашу критичну інфраструктуру. І плани в нього не змінилися. Росіяни чинять геноцид українського народу. Ми розуміємо, що зараз протиповітряна оборона стала потужнішою. Наші захисники збивають майже все, що летить від ворога в бік столиці. Втім, ми повинні бути готовими до різних ситуацій. Місто виділило кошти на підготовку до зими. Комунальники посилено працювали і працюють. І зараз Київ готовий до опалювального сезону десь на 80%. І ми продовжуємо готуватися", – каже мер Києва.

Кличко повідомив, що в столиці завершили гідравлічні випробування мереж. На аварійних і пошкоджених ділянках тепломереж замінили труби. Місто створює запас палива для ТЕЦ, продовжує закуповувати необхідне обладнання, зокрема, й генератори, та отримує допомогу від іноземних партнерів.

"Також закликаю мешканців столиці підготуватися до можливих екстремальних ситуацій. Подбати про автономні джерела живлення, теплий одяг тощо. Ми й надалі будемо намагатися в найстисліші терміни ліквідовувати наслідки ударів ворога. Готуємо до роботи також і пункти обігріву. Втім, підготуватися потрібно всім. Минула зима нас цьому вже навчила", – наголосив Кличко.

Нагадаємо, представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов повідомив, що росіяни можуть продовжувати обстрілювати ракетами українські міста, зокрема Київ. Удари ворог може спрямовувати проти мирної цивільної інфраструктури — як енергетичної, так і проти житлових і соціальних об’єктів.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Зима буде дуже складною": Кличко закликає мешканців Києва підготуватися до можливих екстремальних ситуацій 5.00 5 2
Життя та Стиль / Столиця
09.08.2023 435
Еще материалы раздела «Столиця»