<
НОВИНИ ДНЯ: Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітня  У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurus  Шойгу стане "сакральною жертвою": у Зеленського спрогнозували долю міністра  Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагонвсі новини дня
Політика
Україна
09.08.2023 359

Медведчук намагається через суд повернути право займатися адвокатською діяльністю в Україні, - Рух Чесно

Один із лідерів забороненої проросійської партії ОПЗЖ Віктор Медведчук подав позов на рішення Дисциплінарної палати Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Київської області про позбавлення його права на зайняття адвокатською діяльністю.

Про це повідомляє Рух ЧЕСНО із посиланням на адвоката Романа Титикала. Саме за скаргою Титикала і адвоката Іллі Костіна Медведчука було позбавлено права займатися адвокатською діяльністю.

Адвокат Титикало зазначив, що Київський окружний адміністративний суд місяцями не відкриває провадження у звичайних справах, а в цій справі все відбулося дуже оперативно.

"Позов не має перспектив, оскільки немає підстав для його задоволення. Є 2 варіанти розвитку подій. Враховуючи, що Медведчук має зв’язки у судовій, правоохоронній та адвокатській спільнотах — я не виключаю спроби добитися позитивного рішення суду. Але це малоймовірно. З іншого боку, я підозрюю, що це може робитися для піару не на українську аудиторію, а на московитів. В своїх поясненнях, які Медведчук подавав до КДКА, він обґрунтовував мотиви подачі скарги і відкриття дисциплінарного провадження тим, що це начебто пов’язано з політичним переслідуванням та начебто репресіями через його політичні погляди", — розповів у коментарі Руху ЧЕСНО адвокат Роман Титикало.

У справі Віктора Медведчука його інтереси представляє адвокат Олексій Калінніков, який водночас є викладачем у Вищій школі адвокатури НААУ, яку, в свою чергу, багато років поспіль очолює соратниця Медведчука Лідія Ізовітова.

Раніше саме адвокат Олексій Калінніков представляв інтереси іншого зрадника-втікача Віктора Пшонки, який намагався повернути речі, які з його будинку в Гореничах під Києвом потрапили до Національного художнього музею.

У 2014 році адвокати Пшонки засипали скаргами Міністерство культури з вимогою повернути колишньому генпрокурору речі з його будинку. Це, зокрема, ікони, картини, статуетки, яйця Фаберже, монети, а також книги ("Триодь Цветная" 1604 р., "Евангелие Напрестольное" 1862 р., "Административная юстиция России" 1910 р. та інші).

Крім того, Калінніков представляв інтереси друкарні "Новий світ", яка видала декілька книг зрадника Віктора Януковича і заплатила йому найбільший в історії України письменницький гонорар — майже 16,5 млн гривень.

Оценка материала:

5.00 / 1
Медведчук намагається через суд повернути право займатися адвокатською діяльністю в Україні, - Рух Чесно 5.00 5 1
Політика / Україна
09.08.2023 359
Еще материалы раздела «Україна»