<
НОВИНИ ДНЯ: Як отримати компенсацію за генератори для будинку: пояснення КМДА  В ISW роз'яснили, що змусить Путіна зупинити війну проти України  Як приготувати смачне печиво з какао  Якого числа Яблучний, Медовий та Горіховий Спаси 2024 року: запишіть собі нові дати святкування  У вівторок Україну розжарить до +36°: де буде найспекотніше  Як Росію примусять заплатити за війну – The New York Times  Як приготувати вишневий клафутівсі новини дня
Політика
Україна
10.08.2023 396

ЗСУ знайшли найслабші ланки Чорноморського флоту РФ – розвідка Британії

Україні вдалося знайти слабкі місця РФ у Чорному морі.

e32b1f6b577fa17acc4e7482eae31758_10.08.23

Атаки українських дронів спрямовані проти найслабших ланок морських поставок Чорноморського флоту Росії. Пише ТСН. 

Про це йдеться у щоденному звіті Міністерства оборони Великої Британії.

Як пише британська розвідка, 4 серпня 2023 року російський нафтовий танкер SIG був атакований і виведений з ладу поблизу Керченської протоки, ймовірно, безпілотним надводним апаратом.

"Це сталося через день після подібної атаки на десантний корабель "Оленегорський горняк" і через два дні після невдалої атаки на російські патрульні човни, коли вони, ймовірно, супроводжували російське судно Sparta IV", - йдеться у повідомленні.

Там зазначили, що попри те що судна SIG та Sparta IV ходять під цивільними прапорами, вони вже довгий час мають контракти на перевезення пального та військового обладнання між Росією та Сирією.

За даними розвідки Британії, атаки показують, що операції дронів все більше стають важливою складовою сучасної морської війни та можуть бути спрямовані проти найслабших ланок морських поставок Росії.

Нагадаємо, у Новоросійську РФ 4 серпня пролунали вибухи. Пізніше стало відомо, що великий десантний корабель "Оленегорський горняк" був підбитий під час нічної атаки морськими дронами – затопило один із його відсіків, через що судно завалилося на бік.

Оценка материала:

5.00 / 2
ЗСУ знайшли найслабші ланки Чорноморського флоту РФ – розвідка Британії 5.00 5 2
Політика / Україна
10.08.2023 396
Еще материалы раздела «Україна»