<
НОВИНИ ДНЯ: Хто з держслужбовців має право на бронювання від мобілізації: відповідь Міноборони  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 6 – 12 травня  Що зірки нам пророкують: гороскоп 6-12 травня 2024 року  В Україні тиждень почнеться з дощів, удень до +25°  "Канцлер дав збій": експерти пояснили, чому Шольц сміявся з України через Taurus  Українці у квітні придбали майже 6 тисяч нових авто: названо лідерів ринку  Беріть парасольки: якою буде погода в Україні 6 травнявсі новини дня
Політика
Росія
10.08.2023 1259

Завод у Сергієвому Посаді брав участь в розробці новітнього бомбардувальника, - ЗМІ

Підірваний у Підмосков'ї завод міг брати участь в розробці новітнього "стелс"-бомбардувальника.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Крим. Реалії".

Як пише видання, з 2019 року завод брав участь в розробці російського стратегічного бомбардувальника "Посланник".

Розробка бомбардувальника-ракетоносця триває ще з 2009 року, а його виробником виступає конструкторське бюро "Туполєв". Літак спроєктований за схемою "літаюче крило", конструкції й матеріали якого знижують помітність.

В Міністерстві оборони Росії раніше заявляли, що "Посланник" надійде на озброєння до 2027 року та стане заміною для лінійки військових літаків дальньої авіації:

  • Ту-22;
  • Ту-95;
  • Ту-160.

Вищезгадані літаки країна-терорист активно використовує для завдання ударів по території України.

Вибух на заводі у Сергієвому Посаді

Сьогодні у Московській області на Загірському оптико-механічному заводі стався вибух. Через деякий час в мережі почали повідомляти про десятки постраждалих людей. На заводі виготовляли наглядові прилади для силових структур і промисловості.

Як стверджують росіяни, причиною інциденту став людський чинник, а вибух стався на території заводу, де "де знаходився склад з піротехнікою".

Більш детально про вибух можете дізнатися у матеріалі РБК-Україна.

Оценка материала:

5.00 / 2
Завод у Сергієвому Посаді брав участь в розробці новітнього бомбардувальника, - ЗМІ 5.00 5 2
Політика / Росія
10.08.2023 1259
Еще материалы раздела «Росія»