<
НОВИНИ ДНЯ: Шольц про ідею Путіна щодо "перемир'я": ті, хто вірять, явно передивилися Russia Today  Як приготувати ліниві вареники: рецепт від Савви Лібкіна  Українці оцінили рівень добробуту своєї сім’ї та перспективи на найближчі роки  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Як українці ставляться до проведення загальнонаціональних виборів до завершення війни – опитування  Насипний пиріг із вишнями: дуже простий рецепт  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червнявсі новини дня
10.08.2023 467

В Україні заборонили продаж цигарок та алкоголю в дюті-фрі на час війни

Верховна Рада проголосувала у другому читання за Закон про заборону схеми по продажу цигарок та алкоголю в дюті-фрі до кінця війни за №9315.

Документ підтримали 276 народних депутатів. Мова йде як про продукцію вітчизняного, так і іноземного виробництва.

«Нагадаю, що в ході роботи нашої ТСК була виявлена величезна схема фіктивних продажів цигарок через магазини дюті-фрі. Коли на один чек в середньому по 35-ть пачок цигарок продавали. За даним Kantar, частка duty-free зараз на ринку цигарок 10,8%. Тобто кожна друга нелегальна пачка пройшла через цю схему. Як тільки ситуація після ТСК набрала розголосу, то одразу продажі на чек впали в 2-3 рази або на 1 млн пачок в місяць», - прокоментував документ народний депутат Ярослав Железняк.

За його словами, закриття цієї схеми - це плюс до державного бюджету 5-7 млрд в рік.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні заборонили продаж цигарок та алкоголю в дюті-фрі на час війни 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
10.08.2023 467
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»