<
НОВИНИ ДНЯ: Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі США  Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічки  Коли День вишиванки 2024: дата, традиції і цікаві факти  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  У Зеленського про обмеження для чоловіків за кордоном: дистанційних документів не буде  Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної стравивсі новини дня
Політика
Світ
11.08.2023 370

РФ намагається приховати свої втрати, окупантів ховають на захоплених територіях, - Маляр

Російські військові зазнають значних втрат на війні проти України, тіла окупантів закопують і спалюють просто на захоплених територіях.

dscf4680_id88075_1300x867_4_650x410_11.08.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заступника міністра оборони України Ганну Маляр.

"Зараз скрізь на фронтах активні бойові дії. Гине дуже багато ворогів. Сотні загиблих щодня і на сході, і на півдні", - йдеться у повідомленні.

Маляр пояснила, що командування російських окупаційних військ намагається приховати реальні втрати особового складу та здійснює поховання на тимчасово окупованих територіях, не транспортуючи рештки до Росії.

Ситуація у Запорізькій області

"Так, поблизу Мелітополя у Запорізькій області на відкритій місцевості майже безперервно здійснюється кремація тіл російських військовослужбовців, які доставляються окупантами на вантажних автомобілях", - пише Маляр.

Заступник міністра оборони України пояснила, що місцеві мешканці відчувають характерний їдкий дим вже тривалий час.

Ситуація у Херсонській області

Також до моргу Чаплинської районної лікарні в Херсонській області окупанти доставляють загиблих із Херсонського напрямку. Їх ховають на двох локаціях, одна з них має площу до 100 га.

Втрати окупантів

Втрати Росії у війні в Україні на ранок четверга, 10 серпня, склали 580 окупантів, загальна кількість втрат російської армії з початку вторгнення становить 252 200 військових.

Міноборони України повідомило, що за час повномасштабного вторгнення Росії в Україну наші захисники знищили понад 5 тисяч артилерійських систем ворога.

Також росіяни втрачають живу силу на лінії Сватове-Кремінна, лише за перший тиждень серпня вони вивезли звідти до Бєлгорода близько 500 поранених солдатів.

Оценка материала:

5.00 / 2
РФ намагається приховати свої втрати, окупантів ховають на захоплених територіях, - Маляр 5.00 5 2
Політика / Світ
11.08.2023 370
Еще материалы раздела «Світ»