<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні ще на місяць подовжать пільгову ціну на електроенергію для населення  В Україні буде тепло, але в окремих регіонах - дощі: прогноз погоди на 28 квітня  Остін про ATACMS: не чудодійний засіб, але дає можливість завдавати далеких ударів  Ймовірність обвалу українського фронту зменшується, - естонська розвідка  Топ-генерал США про Abrams в Україні: обговорюємо швидку адаптацію до умов на фронті  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю  В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYTвсі новини дня
Політика
Світ
11.08.2023 341

Україна передала Пентагону перший звіт щодо використання касетних боєприпасів — CNN

Україна повідомила США, скільки боєприпасів випустила і скільки російських цілей знищила.

86cdb5a4878d9276dafaa9970c6bdba5_11.08.23

 

Україна надала Пентагону перший звіт про використання американських касетних боєприпасів у боротьбі з Росією. Пише ТСН. 

Про це повідомляє CNN.

За словами неназваного українського чиновника, інформація у звіті включала кількість випущених снарядів та кількість знищених російських цілей. Точні цифри він не повідомив.

Очікуваний звіт був запитом США в рамках угоди про надання Україні артилерійських снарядів з касетними боєприпасами, відомими як DPICM. В інтерв'ю CNN минулого місяця міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що планує передати звіт своєму колезі, міністру оборони США Ллойду Остіну.

Українські офіційні особи заявили, що очікують, що DPICM будуть більш ефективними, ніж стандартні артилерійські снаряди, особливо проти великих угруповань російських військ і техніки. Минулого місяця речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі заявив, що вони "впливають на російські оборонні формування і оборонне маневрування Росії".

Нагадаємо, раніше військовий експерт Михайло Притула в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua розповів, що касетні боєприпаси суттєво збільшують виробничі потужності ЗСУ, тобто зменшують навантаження на артилерію і збільшують її ефективність.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна передала Пентагону перший звіт щодо використання касетних боєприпасів — CNN 5.00 5 1
Політика / Світ
11.08.2023 341
Еще материалы раздела «Світ»