<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп винен у кримінальній справі: чи зможе він балотуватися в президенти США  Допомога Україні від Швеції: Київ отримає два літаки РЛС  Зеленський сказав, чи збільшилася мобілізація після нового закону  В Україні буде багато дощів з грозами: прогноз погоди на початок червня  Україну в останній день весни накриють грози, а літо почнеться із спеки: синоптикиня дала прогноз  Весна прощається грозовими дощами: прогноз погоди в Україні в останній день травня  Не паркуйся де попало: який розмір штрафів за порушення правилвсі новини дня
Політика
Україна
12.08.2023 495

Зеленський зустрівся з представником Вселенського патріарха: що обговорили

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з представником Вселенського патріарха Варфоломія, митрополитом Халкідонським Еммануїлом. Сторони, зокрема, обговорили повернення депортованих у Росію дітей.

imgonline_com_ua_resize_ckj5zn4oxd5actgg_650x410_12.08.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на главу держави у Facebook.

За словами Зеленського, візит в Україну митрополита Еммануїла є важливим сигналом підтримки з боку Вселенського патріархату.

"Сьогодні під час розмови ми приділили увагу духовній незалежності нашої країни. Обговорили українську формулу миру, а також питання повернення незаконно депортованих з України дітей", - написав президент.

У свою чергу, митрополит у ході переговорів запевнив, що Україна може бути впевнена в підтримці Вселенського патріархату.

Візит митрополита Еммануїла

Нагадаємо, митрополит Халкідонський Еммануїл сьогодні, 10 серпня, прибув до Києва з офіційним візитом. За його словами, мета такої поїздки - показати незмінну підтримку героїчному народу України з боку Церкви.

Завітати до України представник Вселенського патріарха вирішив після відповідного запрошення Зеленського.

Варто зауважити, що 8 липня президент України Володимир Зеленський провів у Туреччині зустріч з Вселенським патріархом Варфоломієм. Тоді сторони обговорювали формулу миру.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський зустрівся з представником Вселенського патріарха: що обговорили 5.00 5 2
Політика / Україна
12.08.2023 495
Еще материалы раздела «Україна»