<
НОВИНИ ДНЯ: Бувають відмови. Що робити, якщо дані військовозобов'язаного не оновлюються в ЦНАПі  Тепло, але подекуди з дощами: якою буде погода в Україні 19 травня  Новий закон про мобілізацію: головні зміни від 18 травня – до чого готуватися  Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитуваннявсі новини дня
Політика
Росія
12.08.2023 344

Чому росіяни палять військкомати: експерт назвав причину

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україні, сталось більш як 100 випадків підпалення воєнкоматів по всій території РФ. Росіяни розуміють, що під час однієї з хвиль примусової мобілізації наступними можуть стати вони й намагаються цьому завадити.

_rosiya_facebook_com_1_650x410_12.08.23

Про це військово-політичний експерт групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко повідомив у коментарі РБК-Україна.

Станом на липень було винесено близько 40 вироків з приводу підпалу воєнкоматів. Деяких паліїв звинуватили у терактах та навіть посадили на 19 років.

Однак навіть попри вироки суду, підпали не зменшуються, ба більше лише за серпневі дні зафіксовано понад десяток нових інцидентів. Зокрема, у Копейську та Верхньоуральську (Челябінській області) дві жінки кинули коктейлі Молотова у вікна військкоматів. А у Москві затримали жінку, яка кинула пляшку із запальною сумішшю у двері комісаріату, а літнього чоловіка з п'ятьма "коктейлями" взяли на вході до будівлі.

На думку Коваленка, навряд чи росіян, особливо пенсіонерів, можна так легко змусити палити військкомати.

"Ми ж розуміємо, що має бути реальна причина. Мабуть, зараз у Росії проходять процеси примусової мобілізації, і ці люди знають, що їхніх дітей та онуків відправлять на війну. Тому вони і йдуть на радикальні дії. Мені здається, причина в цьому", - зазначив він у розмові з виданням.

Детальніше про підпали воєнкоматів та "бавовну" в Росії можна дізнатися в матеріалі РБК-Україна.

Мобілізація в РФ

З початку 2023 року Міноборони Росії через брак військової сили, для участі в бойових діях в Україні, почало активно вербувати ув'язнених. Аналогічним способом набирали новобранців і в приватну військову компанію "Вагнер".

В травні Генштаб ЗСУ повідомляв, що час на підготовку мобілізованих в'язнів скоротили майже втричі через значні втрати живої сили.

А нещодавно з'явилась інформація, що на окупованих територіях України РФ планує нову хвилю мобілізації ув'язнених. Крім того, відправлятимуть на фронт і тих, хто наразі перебуває під слідством чи у статусі підозрюваного.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чому росіяни палять військкомати: експерт назвав причину 5.00 5 2
Політика / Росія
12.08.2023 344
Еще материалы раздела «Росія»