<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Політика
Україна
12.08.2023 370

Війна на Чорному морі: капітан ВМС звернув увагу на недоліки в діях російського флоту

Окупанти не можуть залучати свій флот для ефективного виконання завдань, які б сприяли розвитку подій на фронті на їхню користь.

e842c114742b60b45c7cdf83293f7267_12.08.23

Російський військовий флот не має переваги на морі в контексті оперативного та оперативно-стратегічного планування, а знищення ВМС ЗСУ у перші дні війни є тільки російським міфом. Пише ТСН. 

Про це заявив начальник кафедри Військово-морських сил Національного університету оборони України капітан 1 рангу Степан Якимʼяк під час круглого столу в Military Media Center.

За його словами, українські ВМС були успішно виведені з-під удару та розосереджені, тож у перші дні широкомасштабного вторгнення РФ практично не було жодних втрат з української сторони як по кораблях, так і по інших силах та засобах.

“ВМФ РФ справді переважає ВМС ЗС України в загальній кількості озброєння і особового складу. Але він не має переваги на морі в контексті оперативного та оперативно-стратегічного планування. Противник не створив умов, за яких на даний час він може ефективно виконувати завдання, які б сприяли розвитку подій в цілому на фронті між Україною та РФ”, — наголосив Степан Якимʼяк.

Нагадаємо, раніше військовий оглядач Андрій Цаплієнко висловив думку, що удар по російському десантному судні "Оленегорський горняк" біля Новоросійська може вплинути на перебіг війни.

Оценка материала:

5.00 / 2
Війна на Чорному морі: капітан ВМС звернув увагу на недоліки в діях російського флоту 5.00 5 2
Політика / Україна
12.08.2023 370
Еще материалы раздела «Україна»