<
НОВИНИ ДНЯ: Чому під час тривоги в Києві зупиняється громадський транспорт  До України суне антициклон: як зміниться погода найближчими днями  Командири РФ кидають своїх підлеглих у "ями" та морять голодом за найменші провини, - ЦНС  Аспірантура за контрактом не даватиме відстрочку від мобілізації, - голова МОН  Сі Цзіньпін заявив, що Китай шукатиме врегулювання "кризи в Україні" у власний спосіб  Укргідрометцентр дав прогноз на найтепліший місяць року  Трамп проти Байдена. Що потрібно знати про президентські дебати у СШАвсі новини дня
Бізнес
Економіка
11.08.2023 385

НБУ пом'якшив вимоги до платежів готівкою через термінали

Національний банк України змінив вимоги виконання операцій із внесення готівки через програмно-технічний комплекс самообслуговування (ПТКС).

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу НБУ.

По-перше, НБУ доповнив перелік виключень та дозволив не підтверджувати за допомогою мобільного телефона операції з готівкою через платіжний термінал, якщо йдеться про:

  • внесення готівки через ПТКС для поповнення рахунку, до якого випущено платіжну картку, за умови одночасного дотримання кількох умов (зокрема в разі забезпечення ПТКС її зчитування та подальшого коректного введення ПІН-коду картки або підтвердження операції банком - емітентом картки);

  • оплату послуг мобільного зв’язку на суму, що не перевищує 200 гривень (протягом одного місяця за один номер мобільного телефону) в межах одного надавача платіжних послуг.

По-друге, регулятор уточнив вимоги щодо використання одноразового пароля під час операцій з унесення готівки, зокрема зобов’язав надавачів платіжних послуг вживати заходів щодо унеможливлення отримання іншими особам одноразового пароля, який використовується для підтвердження операції.

"Такі зміни розраховані на посилення контролю за дотриманням вимог законодавства насамперед надавачами платіжних послуг (а не їхніми клієнтами). Вони спрямовані на підвищення прозорості операцій на платіжному ринку та мінімізацію можливостей їх використання у протиправних цілях", - йдеться в повідомленні.

Оценка материала:

5.00 / 2
НБУ пом'якшив вимоги до платежів готівкою через термінали 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
11.08.2023 385
Еще материалы раздела «Економіка»