НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Політика
Україна
13.08.2023 449

"У нас є понад 2 місяці": військовий експерт розповів про прорив оборони ворога та резерви РФ

ЗСУ зменшили щільність військ росіян, знищили основний бойовий потенціал.

3871c91ecb2ac8cb65ae000aaaa3a895_13.08.23

Так, за два місяці наші воїни прорідили оборону супротивника та живу силу. Йдеться, зокрема, про ту, яка була на "нулі", на першій лінії оборони, і підходила з допоміжних ліній.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю ТСН.ua сказав військовий експерт, льотчик-інструктор, полковник запасу ЗСУ Роман Світан.

У ЗСУ є час

Те, що залишилося – це тилові частини, які будуть підтягуватися, виконувати бойове завдання, намагатися принаймні. Але, безумовно, з меншою професійною майстерністю.

"Ось потрібно створити ситуацію, коли вони також будуть підтягуватися для того, щоб їх прорідити, стоншувати, обточити, а далі вже буде набагато простіше рухатися. На цю мить у них ще є певні сили, але це ненадовго – максимум на місяць вистачить цих російських військ", – стверджує військовий експерт.

На думку Світана, українські війська встигнуть до осінніх дощів дійти до Азовського узбережжя, перетнути сухопутний коридор і після форсування Дніпра зайти через Армянськ ще й до Криму. "Час у нас ще понад 2 місяці є", – підсумував Роман Світан.

Раніше заступниця міністра оборони Ганна Маляр розповіла, що ворогові не вдається досягти поставлених цілей. ЗСУ мають частковий успіх на декількох напрямках.

Оценка материала:

5.00 / 2
"У нас є понад 2 місяці": військовий експерт розповів про прорив оборони ворога та резерви РФ 5.00 5 2
Політика / Україна
13.08.2023 449
Еще материалы раздела «Україна»