<
НОВИНИ ДНЯ: Хто і де може вручати повістки: що каже новий закон про мобілізацію  Україна зробила Крим непридатним для російських військ – Годжес про удари по півострову  Кулеба зробив різку заяву щодо зброї від партнерів і примусу України до переговорів  Чи будуть заморозки в Україні до літа: синоптик надав докладний прогноз погоди на тиждень  Чому в Кремлі кажуть про "буферну зону" в Україні: аналітики пояснили  Наталка Діденко назвала області, в яких 20 травня буде найспекотніше  В Україні потепліє, але не без "сюрпризів": прогноз погоди на тижденьвсі новини дня
Політика
Світ
13.08.2023 378

США ввели санкції проти російських олігархів Авена та Фрідмана

Сполучені Штати ввели санкції проти російських олігархів Михайла Фрідмана та Петра Авена.

_aven_gettyimages_654191408_4_650x410_12.08.23

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на прес-службу Міністерства фінансів США.

Крім них, до списку санкцій також потрапили російські бізнесмени Герман Хан і Олексій Кузьмічов, а також Російський союз промисловців і підприємців.

Раніше Фрідман і Авен потрапили до списку "корупціонерів і розпалювачів війни", а з лютого минулого року всі четверо бізнесменів перебувають під санкціями ЄС.

Зазначимо, що цього разу Вашингтон вніс до санкційного списку власників російського "Альфа-Банку".

Альфа-Банк

Найбільший приватний банк у Росії посідає четверте місце за розміром активів. За підсумками 2021 року кількість приватних клієнтів зросла до 22 млн. Кількість корпоративних клієнтів перевищила 1 млн. У роздрібному сегменті банк посідає третє місце з часткою понад 5%.

25 лютого, Європейський союз запровадив санкції проти трьох приватних банків Росії. До списку потрапив "Альфа-Банк".

Оценка материала:

5.00 / 2
США ввели санкції проти російських олігархів Авена та Фрідмана 5.00 5 2
Політика / Світ
13.08.2023 378
Еще материалы раздела «Світ»