<
НОВИНИ ДНЯ: Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  США пригрозили санкціями банку Raiffeisen через зв'язки з Росією, - Reuters  Криптобіржа, майнінг чи винагорода в іграх. Як отримати криптовалюту та заробляти на ній  Що буде, якщо ігнорувати повістки і не оновити дані в ТЦК  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусів  Мобілізація по-новому: ухилянтів попередили про найжорсткіше покарання  Як правильно оформити реструктуризацію кредиту і чому це потрібно робитивсі новини дня
Політика
Європа
13.08.2023 1611

Проросійському президенту Республіки Сербської Додіку загрожує до 5 років в'язниці: подробиці

Проросійському президенту Республіки Сербської Мілораду Додіку висунули звинувачення в ігноруванні рішень міжнародного чиновника. Йому загрожує тюремний термін.

_dodik_milorad_dodik_gettyimages_1237994362_4_650x410_13.08.23

Про це заявила прокуратура Боснії і Герцеговини, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Зазначається, що будь-який чиновник у Боснії, який не виконує рішення міжнародного Високого представника або якимось чином перешкоджає йому, може бути поміщений до в'язниці на строк від шести місяців до п'яти років згідно з правилами, запровадженими для запобігання скочування країни до війни.

За останні два роки Додік спробував відокремити регіон, де переважають серби, від Боснії, і неодноразово критикував своїх політичних опонентів і західних послів у країні, де під час конфлікту 1992-1995 років загинуло приблизно 100 000 осіб.

Що саме зробив президент Республіки Сербської

Додік, який має тісні зв'язки з Росією, минулого місяця підписав два закони, які були відкликані посланцем миру Крістіаном Шмідтом. Він уточнив, що вони суперечать конституції Боснії та умовам мирної угоди.

Один закон припиняв дію постанов конституційного суду Боснії, а другий припиняв публікацію указів і законів посланника миру в офіційному віснику Сербської Республіки.

Додіку висунули обвинувачення

Державний обвинувач повідомив, що обвинувачення висунуто і директору газети Мілошу Лукічу.

"Прокуратура Боснії і Герцеговини висунула Мілораду Додіку і Мілошу Лукичу обвинувачення у злочинному діянні щодо невиконання рішень Високого представника", - заявили в прокуратурі, додавши, що обвинувачення скеровано до державного суду для підтвердження.

Позиція Додіка щодо війни РФ в Україні

Раніше Додік заявив послу України в Хорватії й Боснії та Герцеговині Василю Кириличу, що він більше не бажана особа в Республіці Сербській.

Крім того, ми повідомляли, що Додік підтримав анексію Росією українських територій.

Оценка материала:

5.00 / 2
Проросійському президенту Республіки Сербської Додіку загрожує до 5 років в'язниці: подробиці 5.00 5 2
Політика / Європа
13.08.2023 1611
Еще материалы раздела «Європа»