<
НОВИНИ ДНЯ: Байдена закликали врегулювати використання криптовалюти для обходу санкцій  Чому в Україні заборонені феєрверки та які штрафи за використання  Готуємось до Великодня: як пофарбувати яйця натуральними барвниками  В Україні 30 квiтня вдень до 25° тепла, без опадів  Частина України заллє дощами на Великдень: прогноз погоди на тиждень  Литва і Польща повинні замінувати кордони з РФ і Білоруссю: генерал зробив важливу заяву  Як Україна буде захищати F-16 на аеродромах: відповідь Повітряних силвсі новини дня
Політика
Україна
13.08.2023 810

Україна може призупинити безвіз з Ізраїлем, - джерело

Україна може призупинити дію безвізового режиму з Ізраїлем.

dscf8627_id86155_1300x867_1_650x410_13.08.23

Про це з посиланням на джерело в дипломатичних колах повідомляє РБК-Україна.

"Уряд зараз розглядає призупинення безвізу", - сказав співрозмовник видання.

Як пояснило джерело, таке питання розглядається, зокрема, через проблеми зі ставленням ізраїльської влади до українців, які їдуть в Ізраїль.

Наприклад, днями уряд Ізраїлю вирішив скасувати медичне страхування для біженців з України. В українському посольстві закликали ізраїльських міністрів переглянути це рішення.

Зазначимо, що у вересні юдеї святкують свято Рош га-Шана (юдейський Новий рік). У цей період тисячі хасидів-паломників з'їжджаються в Україну, щоб відвідати Умань, де знаходиться могила цадика Нахмана. Призупинення безвізу може вплинути на це щорічне паломництво.

Що кажуть в МЗС

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко в коментарі РБК-Україна заявив, що МЗС наразі не підтверджує інформацію про плани призупинити безвіз з Ізраїлем.

Відносини України з Ізраїлем

Від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну влада Ізраїлю заявила про нібито свій нейтралітет. Ізраїль допомагав Україні у гуманітарних питаннях, але відмовляється надавати зброю та оборонне озброєння, зокрема системи ППО.

За час повномасштабного вторгнення РФ в Україну в Ізраїлі змінилося вже три прем'єр-міністри, але жоден з них не приїздив в Київ. Як заявляв у липні президент Володимир Зеленський, він вже декілька разів запрошував чинного ізраїльського прем'єра Нетаньяху в Україну.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна може призупинити безвіз з Ізраїлем, - джерело 5.00 5 2
Політика / Україна
13.08.2023 810
Еще материалы раздела «Україна»