<
НОВИНИ ДНЯ: Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європі  В Україні планують підвищити вимоги до проектної документації на будівництво: що змінюється  Фінансовий гороскоп на травень 2024 року  Супутникові знімки показали кількість бомбардувальників на російському аеродромі "Моздок"  Без опадів і тепло до +25: прогноз погоди в Україні на 1 травня  ПриватБанк обязали уплатить в бюджет рекордную сумму дивидендоввсі новини дня
Політика
Україна
14.08.2023 798

"Історичну справедливість відновлено". На острові Зміїний встановили прикордонний знак

На острові Зміїний, що знаходиться у Чорному морі, встановили прикордонний знак.

president_gov_ua__2__29_650x410_14.08.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення Ізмаїльського прикордонного загону в Facebook.

"Історичну справедливість відновлено військовослужбовцями Держприкордонслужби за повної підтримки військовослужбовців Головного управління розвідки МО", - йдеться у повідомленні.

Бої за Зміїний

На початку повномасштабного вторгнення російські військові взяли у полон українських прикордонників, які знаходилися на острові Зміїний.

30 червня 2022 року російські окупанти втекли з острова Зміїний у Чорному морі. Це дозволило Україні не допускати Росію до узбережжя Одеської області, а також відкрити "зерновий коридор".

У символічну дату, 500 днів війни, президент Володимир Зеленський відвідав Зміїний. Він разом з українськими командувачами вшанував пам'ять героїв, які звільнили острів від окупантів.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Історичну справедливість відновлено". На острові Зміїний встановили прикордонний знак 5.00 5 2
Політика / Україна
14.08.2023 798
Еще материалы раздела «Україна»