<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Політика
Європа
14.08.2023 536

Мільйон боєприпасів для України. В ЄС розповіли, скільки снарядів вже передали

Країни Європейського союзу передали Україну майже 224 тисяч снарядів різних типів у рамках плану з надання мільйона артилерійських боєприпасів впродовж року.

1___7868_650x410_14.08.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника ЄС Петера Стано, якого цитує DW.

"Країни-члени (ЄС, - ред.) поставили близько 223 800 артилерійських боєприпасів - далекобійних самохідних, високоточних боєприпасів, а також мінометних боєприпасів - і 2300 ракет усіх типів", - сказав він.

Зазначається, що боєприпаси були передані у рамках першого етапу плану ЄС, на який виділили мільярд євро.

Боєприпаси для України

Нагадаємо, наприкінці зими стало відомо, що українські війська зіштовхнулися з проблемою нестачі артилерійських снарядів. Тому на початку травня Рада ЄС схвалила рішення про допомогу для України у розмірі 1 млрд євро для спільних закупівель боєприпасів та ракет. Планується передати Україні мільйон снарядів.

Крім цього, на початку червня Європарламент підтримав документ про збільшення європейського виробництва боєприпасів і ракет. У липні європейський план з розширення виробництва боєприпасів та ракет набув чинності.

Оценка материала:

5.00 / 1
Мільйон боєприпасів для України. В ЄС розповіли, скільки снарядів вже передали 5.00 5 1
Політика / Європа
14.08.2023 536
Еще материалы раздела «Європа»