<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Політика
Європа
14.08.2023 337

Операція RENGAW. Польща розгорнула оперативну групу на кордоні з Білоруссю

Військово-оперативна група починає дії на польсько-білоруському кордоні. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив про початок операції RENGAW.

_tank_k2_polshcha__gettyimages_1245407905_2_650x410_14.08.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Міністерства оборони Польщі.

"Я вирішив створити військову оперативну групу в операції під кодовою назвою RENGAW. Завданням вояків буде вишкіл Війська Польського тут, на полі, в провінції Підляського воєводства та формування резерву на випадок погіршення ситуації на польсько-білоруському кордоні... Ми вживаємо ефективних і адекватних заходів для стримування агресора. Військо Польське оснащене сучасною зброєю, сучасною технікою, і все це свідчить про силу Війська Польського – сили, яка стримує агресора", - сказав міністр.

Сьогодні,12 серпня, глава Міноборони відвідав східну Польщу, де нині несуть службу солдати Війська Польського для підтримки Прикордонної варти.

"Немає сумніву, що білоруський режим співпрацює з Кремлем і напади на польський кордон мають на меті дестабілізувати нашу країну. Але я переконаний, що ця акція провалиться, через службу Війська Польського та посилення кордону", - заявив він.

За його словами, ця військова оперативна група має навчальний та оборонний характер.

"У нас є операція GRYF під командуванням Прикордонної служби, яка стосується ущільнення та зміцнення кордону. У цій операції братимуть участь до 4000 вояків Війська Польського, але я вирішив створити військову оперативну групу в операції під кодовою назвою RENGAW", - підкреслив Блащак.

Глава Міноборони також звернув увагу на дії кремлівської пропаганди. Як зазначив він, посилення польського кордону Військом Польським буде використано пропагандистським апаратом Кремля.

Відносини між Польщею та Білорусією

Білорусь та Росія направили до Сувальського перевалку близько сотні бойовиків ПВК "Вагнера". Тим часом у Варшаві не виключають, що найманців можуть використати для провокацій.

Зокрема 1 серпня два білоруські вертольоти порушили кордон Польщі. Це пізніше підтвердило Міністерство оборони. У відповідь Варшава прийняла рішення направити до кордону з Білоруссю тисячу військових, але потім цю кількість збільшили до 10 тисяч.

Оценка материала:

5.00 / 2
Операція RENGAW. Польща розгорнула оперативну групу на кордоні з Білоруссю 5.00 5 2
Політика / Європа
14.08.2023 337
Еще материалы раздела «Європа»