<
НОВИНИ ДНЯ: Єрмак зробив сенсаційну заяву щодо безпекової угоди зі США  Мобільний зв’язок та Інтернет в Україні – під загрозою: оператори назвали сценарії  Кінець “партнерства без обмежень”: шокувальні підсумки візиту Путіна до Сі  Уникнути вручення повістки більше не вдасться: Кабмін затвердив нові правила  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росії  Зеленський оцінив перспективи нового контрнаступу ЗСУ і назвав умову  В Україні 19 травня утримається суха погода, вдень до +24°всі новини дня
Політика
Україна
14.08.2023 467

ГУР показало відео "полювання" дронів Magura у Чорному морі

Українські розвідники показали в роботі надводний дрон Magura. Він відпрацював по російських кораблях у Чорному морі.

1___7876_650x410_14.08.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Головне управління розвідки Міноборони в Telegram.

Розвідники зазначили, що на відео зафіксовані епізоди з полювання мисливців ГУР "на усіляку російсько-окупаційну здобич у нашому Чорному морі".

Довідка. Морський автономний охоронний безпілотний роботизований апарат (англ. Maritime Autonomous Guard Unmanned Robotic Apparatus, або скорочено MAGURA) - це багатоцільовий безпілотник-корабель, створений українською компанією "СпецТехноЕкспорт". Нещодавно його представили на оборонній виставці у Стамбулі.

Атаки на російські кораблі

В ніч на 4 серпня у районі порту Новоросійськ у Краснодарському краї РФ пролунали вибухи. Міноборони РФ поскаржилося на атаку морських дронів.

Джерела РБК-Україна підтвердили, що СБУ провела спецоперацію у бухті Новоросійська, внаслідок чого було пошкоджено десантний корабель "Оленегорский горняк".

Вже наступної ночі у районі Кримського мосту був атакований дронами великий нафтовий танкер SIG. Джерела зі Служби безпеки підтвердили це у коментарі РБК-Україна. За попередньою інформацією, російський танкер був добре навантажений паливом. Спецоперацію провели СБУ спільно з ВМС.

Оценка материала:

5.00 / 1
ГУР показало відео "полювання" дронів Magura у Чорному морі 5.00 5 1
Політика / Україна
14.08.2023 467
Еще материалы раздела «Україна»