<
НОВИНИ ДНЯ: Веніславський розповів, як запуск е-кабінету вплине на черги в ТЦК та проходження ВЛК  Як приготувати мариновані огірки за 3 хвилини: блогерка перевірила популярний рецепт  В Україну йде потепління, але в середу погода ще піднесе неприємний сюрприз  Як помолитися про захист військових: найсильніші молитви-обереги для воїнів  В Україні у середу переважно без опадів, подекуди заморозки  Де в Україні знову будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 15 травня  Експерт назвав два головні завдання, які стоять перед наступником Шойгувсі новини дня
Політика
Світ
14.08.2023 352

Проблема передавання Україні F-16 – це абсолютно політичне затягування: експерт пояснив нюанси

США не дасть програти Україні, бо це поховало б усі шанси Джо Байдена і демократів перемогти на майбутніх президентських виборах.

1aa33ff146646246c0fe6d0de29df61c_14.08.23

Проблема передавання Україні F-16 – це абсолютно політичне затягування. І головну скрипку в цьому оркестрі F-16 грають США. Пише ТСН. 

Про це заявив експерт-міжнародник Тарас Семенюк в ефірі телемарафону 12 серпня.

"Це абсолютно політичне затягування. І очевидно, що головну скрипку в цьому оркестрі F-16 грають Сполучені Штати Америки. Це не питання симпатії до нас. Я думаю, що це питання все ж таки, як повідомляють джерела, так званої угоди між Іраном та Російською Федерацією. Росія має постачати Ірану новітні винищувачі Су-35. Росіяни, наскільки я розумію, зараз затягують це постачання, хоча вже Іран оплатив. Тут є наче якийсь певний консенсус… Ізраіль просить не поставляти F-16, щоб фактично Іран не отримав Су-35. Не знаю, наскільки це є правдопобідно, але все таки більшість джерел на це саме натякають. Це не може тривати вічно, очевидно, це є питання, можливо, днів, тижнів, місяців максимум", - каже експерт.

На думку Семенюка, це питання не затягнеться на рік, адже перемога України – це є одне з важливих і ключових завдань самих Сполучених Штатів Америки. "Тому що, якщо програє Україна, – програє вся демократія. Відповідно, це буде "Афганістан-2" для Сполучених Штатів Америки, що, очевидно, поховає всі шанси Джозефа Байдена і демократів перемогти на майбутніх президентських виборах", - резюмував експерт.

Нагадаємо, у Пентагоні заявили, що США підтримують підготовку українських пілотів на винищувачах F-16, однак за цей процес відповідають Данія та Нідерланди.

Оценка материала:

5.00 / 2
Проблема передавання Україні F-16 – це абсолютно політичне затягування: експерт пояснив нюанси 5.00 5 2
Політика / Світ
14.08.2023 352
Еще материалы раздела «Світ»