<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Політика
Україна
13.08.2023 389

Кулеба відкинув побоювання щодо передачі Україні німецьких ракет Taurus

Передача Німеччиною далекобійних ракет Taurus Україні не призведе до ескалації. Це дозволить швидше закінчити війну.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на міністра закордонних справ України Дмитро Кулебу в інтерв'ю Bild.

Кулеба відкинув занепокоєння уряду Німеччини, що передача далекобійних ракет нібито призведе до ескалації.

"По-перше, тому що інші партнери вже поставили ракети з подібною дальністю. По-друге, жодне попереднє рішення Німеччини постачати Україні новий тип зброї не призвело до ескалації. Навпаки, німецьке озброєння вже врятувало багато українських життів", - зазначив міністр.

Як відзначив глава МЗС, побоювання про те, що Україна може застосувати ракети Taurus проти цілей на території Росії, є "необґрунтованими".

"Ми використовуватимемо ракети тільки в межах наших кордонів, щоб звільнити те, що по праву належить нам відповідно до Статуту ООН та міжнародного права", - заявив Кулеба.

Оценка материала:

5.00 / 1
Кулеба відкинув побоювання щодо передачі Україні німецьких ракет Taurus 5.00 5 1
Політика / Україна
13.08.2023 389
Еще материалы раздела «Україна»