<
НОВИНИ ДНЯ: Як треба поводитися в суботу перед Великоднем та що святити в храмах: митрополит пояснив  Скільки треба "протриматись" фронту до надходження військової техніки – пояснення експерта  Антициклон впевнено розташувався в Україні: синоптик дала прогноз погоди на 2 травня  Росія виробляє зброю настільки швидко, як ніколи раніше в історії – Блінкен  "З нашого боку все готово": Зеленський різко звернувся до ЄС  Глава "Нафтогазу" закликав ЄС передати Україні ППО для захисту підземних газосховищ  Україну розігріє до +26: прогноз погоди на 2 травнявсі новини дня
Політика
Україна
15.08.2023 659

Скільки цивільних загинуло в Маріуполі: депутат міськради назвав жахливу цифру

Окупанти намагаються приховати реальну кількість жертв серед цивільного населення під час штурму міста.

8a75e2a7e987117b5203547ae108953d_15.08.23

Загальна кількість загиблих маріупольців, які стали жертвами окупантів, може сягати 100 тисяч. Ця цифра жахає, але її можна обґрунтувати. Пише ТСН. 

Про це говорив депутат Маріупольської міської ради Дмитро Забавін в коментарі “24 каналу”.

"Для того, щоб зрозуміти, що сталося в Маріуполі, варто згадати російські теракти в Умані або Дніпрі, в яких загинуло 23 та 46 мешканців відповідно. Таких будинків, у які влучили російські снаряди та ракети, в Маріуполі понад тисячу. Але важливо, що на той час в місті не було жодної можливості врятувати людей, що перебували під завалами", – пояснив він.

Саме тому, за його словами, окупанти тепер знищують сліди цих злочинів, вивозячи разом із руїнами розбитих будинків останки людей.

Минулого року міський голова Маріуполя називав цифру у 22 тисячі загиблих.

Однак, точної кількості жертв російських окупантів у місті не може назвати ніхто. Торік загарбники викопували з-під завалів житлових будинків трупи і без ідентифікації ховали їх у братську могилу.

Нагадаємо, у тимчасово окупованому Маріуполі загарбники відкрили магазин у приміщенні, де 2022 року складали тіла вбитих людей.Там продаватимуть продукти харчування.

Оценка материала:

5.00 / 2
Скільки цивільних загинуло в Маріуполі: депутат міськради назвав жахливу цифру 5.00 5 2
Політика / Україна
15.08.2023 659
Еще материалы раздела «Україна»