<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
15.08.2023 529

Мобілізація в Україні: озвучено прогноз, скільки людей поповнять лави ЗСУ

Волонтер Тарас Чмут наголошує, що військові, які рік-півтора перебувають на передовій, потребують відновлення.

dfc44bd3e1cd4383f8bf256cd98dfbdf_15.08.23

Мобілізація в Україні передбачає, що лави Збройних сил України поповнять ще сотні тисяч людей на додачу до тих, хто вже на фронті. Пише ТСН. 

Таку думку висловив голова фонду "Повернись живим" Тарас Чмут в інтерв'ю "РБК-Україна".

За словами волонтера, ця війна показує вчергове, що кількість на фронті теж важлива, хоча якість важливіша.

"Україна – велика країна і буде великою країною, і нам не підходить маленька армія. Математично не можна поставити одного солдата на 5 кілометрів території. Але як показує ця війна, велика кількість немотивованого, непідготовленого, небоєздатного особового складу не здатна ефективно воювати з будь-якою технікою", – пояснює Чмут.

Скільки людей потрібно ЗСУ

Голова "Повернись живим" нагадав, що за ці півтора роки Україна втратила безповоротно, або через поранення, величезну кількість мотивованих, підготовлених, з бойовим досвідом людей.

"Їхні місця дуже часто займають не такі. Хтось з 2014 року воює і має 10 років досвіду за плечима, а хтось взяв зброю півроку тому і ще не пройшов свій шлях еволюції. Але при цьому той рівень втрат, який є, вибиває людей, по пораненнях, по здоров'ю, коли люди просто сипляться. І це зараз тотальна проблема", – каже Чмут.

За його спостереженнями, військові, які рік-півтора року перебувають в окопах на передовій, фізіологічно потребують відновлення.

"А щоб це зробити, їх треба в цих окопах кимось замінити. А це сотні тисяч людей, яких доведеться мобілізувати", – підсумував голова фонду "Повернись живим".

Раніше Тарас Чмут пояснив "повільність" контрнаступу і заявив, що у разі пришвидшення буде більше жертв. Також Чмут відповів, чи закінчиться війна у цьому році.

Оценка материала:

5.00 / 2
Мобілізація в Україні: озвучено прогноз, скільки людей поповнять лави ЗСУ 5.00 5 2
Політика / Україна
15.08.2023 529
Еще материалы раздела «Україна»