<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Шольц закликав не завищувати очікувань від саміту миру  В Україні розширили географію населених пунктів, де можна купити житло в рамках "єВідновлення"  Блінкен детально розповів про план США, що допоможе Україні "міцно стояти на ногах"  Щоб котлети були соковитими, що рекомендують досвідчені господині додати до фаршу  Путін помиляється, розраховуючи на тривалу війну: Блінкен назвав причини  Яка пенсія "світить" українцям із зарплатою у 20 тисяч: розмір здивуєвсі новини дня
Політика
Світ
15.08.2023 370

Успіхи ЗСУ на фронті підривають Росію зсередини – ISW

Окупанти хапаються за здобутки України, щоб критикувати своє командування.

7b9c38020436c0e409156c4419733555_15.08.23

Низка російських ЗМІ та популярних блогерів розповідають про здобутки української армії в Урожайному, щоб підкреслити низький моральний дух росіян і проблеми з командуванням на південному напрямку. Пише ТСН. 

Про це йдеться у звіті Інституті вивчення війни (ISW).

Зокрема, 12 серпня російський блогер поскаржився, що 37 окрема гвардійська мотострілецька бригада не виділила танкові частини для підтримки своєї піхоти в Урожайному і 10 серпня достроково вийшла з населеного пункту нібито через відсутність підкріплень, коли насправді був особовий склад п'яний у тилу.

З його слів, армія не бажає "захищати" населений пункт. Ці скарги викликали безліч відгуків у російському інформаційному просторі, зокрема спроби знизити напруженість між причетними російськими формуваннями.

Також за словами низки джерел, командні чистки в підрозділах армії РФ, що воюють на південному напрямку, могли призвести до того, що російських командирів середньої ланки частіше за звичайну стали робити винними в російських військових невдачах.

Раніше військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов повідомив, що  російська пропаганда мовчить про удари по Чонгарському мосту, а це фактично є підтвердженням результативності роботи ЗСУ.

Оценка материала:

5.00 / 1
Успіхи ЗСУ на фронті підривають Росію зсередини – ISW 5.00 5 1
Політика / Світ
15.08.2023 370
Еще материалы раздела «Світ»