<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Політика
Україна
15.08.2023 370

Зеленський про безпілотники для ЗСУ: їх має бути стільки, скільки треба нашим воїнам

Президент Володимир Зеленський заявив, що українські військові мають отримати ту кількість безпілотників, яка їм необхідна для контрнаступу.

_gettyimages_1524941139_1_1300x820_4_650x410_15.09.23

Як повідомляє РБК-Україна, про це він заявив у своєму зверненні.

За його словами, наразі має зростати виробництво українських безпілотників "Лелек" та "Фурій". Окрім цього необхідно збільшити постачання безпілотників від партнерів України.

"Дуже важливо, щоб усі посадовці в системі оборони сприймали це завдання саме так, як про нього кажуть на передовій. Безпілотники – це витратний матеріал, їх має бути стільки, скільки треба – саме нашим воїнам треба, – щоб рятувати життя та забезпечувати результат у бою. Є що робити в цій сфері, і рано говорити, що нібито робиться достатньо", - сказав Зеленський.

Виробництво дронів в Україні

За словами міністра оборони Олексія Резнікова, на озброєнні Збройних сил України вже понад 20 нових найменувань дронів українського виробництва. Він також розповів, що в Україні справжній бум виробництва дронів. Зокрема, через те, що уряду вдалося спростити процедури для розробників та виробників озброєння та військової техніки.

Також Кабінет міністрів виділив цього року 40 мільярдів гривень для інвестицій в українських виробників безпілотників.

Оценка материала:

5.00 / 1
Зеленський про безпілотники для ЗСУ: їх має бути стільки, скільки треба нашим воїнам 5.00 5 1
Політика / Україна
15.08.2023 370
Еще материалы раздела «Україна»