НОВИНИ ДНЯ: "Репараційний кредит": Бельгія вимагає від ЄС "автономних" гарантій, - ЗМІ  Путін осоромився в Ашхабаді - не зміг вимовити прізвище президента Туркменістану   Україна запускає закупівлі для армії по-новому: що зміниться у 2026 році  "Мирний" план Трампа: чи покарають російських окупантів за злочини проти України  Каллас: 210 млрд євро активів РФ залишаться замороженими до репарацій для України  Гороскоп на 2026 рік для всіх знаків зодіаку: новий етап, потужні зміни та ясність після хаосу – життя ніколи не буде таким, як раніше  Спершу планують знизити податки. Чому в житловому законопроєкті №12377 не буде реєстрації орендивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
17.08.2023 656

Якщо кабачки переросли, готуємо з них смачні оладки за 15 хвилин

Рецепт пишних смачних оладок із перерослих кабачків.

43ae9998bc931775274d4cde67047a15_17.08.23

Яку страву приготувати з перерослих кабачків? Для консервації великі кабачки непридатні, а от для приготування оладок вони підходять просто ідеально. Пише ТСН. 

Інгредієнти для приготування кабачкових оладок

На один кабачок середнього розміру:

  • одне яйце,
  • кефір – половина склянки,
  • борошно – 5 столових ложок,
  • сода – половина чайної ложки,
  • сіль – за смаком,
  • часник – кілька зубчиків,
  • спеції – за смаком.

Як приготувати смачні кабачкові оладки за 15 хвилин

  • Миті кабачки чистимо від шкірки й насіння, натираємо на великій тертці.
  • Кефір беремо кімнатної температури або трохи підігрітий. Додаємо до нього сіль, соду, яйце й борошно.
  • Суміш ретельно перемішуємо та додаємо тертий кабачок. Якщо тісто виходить рідким, додайте ще кілька столових ложок борошна.
  • Можна додати вичавлений часник, спеції та зелень. На тісто витрачається не більше 10 хвилин, тому такий варіант оладків підійде для швидкого сніданку чи перекусу.
  • На розігріту сковороду столовою ложкою викладаємо кабачкове тісто. Обсмажувати оладки потрібно з двох боків. Смажимо їх на олії на невеликому вогні хвилин 5.

Готові кабачкові оладки трошки збільшаться в розмірі і мають стати пухкими й золотистими. Подавати страву треба теплою разом зі сметаною.

Оценка материала:

5.00 / 2
Якщо кабачки переросли, готуємо з них смачні оладки за 15 хвилин 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
17.08.2023 656
Еще материалы раздела «Суспільство»