<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Політика
Україна
16.08.2023 381

У Раді готують часткову декриміналізацію порнобізнесу: що пропонують

Верховна Рада хоче частково декриміналізувати порнобізнес в Україні.

62ed38f91c6971da1bb9092599ac0585_16.08.23

У Верховній Раді хочуть частково декриміналізувати порноіндустрію – пропонують внесення змін до Кримінального кодексу. Пише ТСН. 

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram.

За словами нардепа, кримінальна відповідальність залишиться викнятково за:

  • порно без згоди (порнопомста, deep fake);
  • екстремальне порно (насильництво, зоо-, некрофілія);
  • порно з дітьми і для дітей.

"Все. За все інше зі ст.301 та 302 кримінальну відповідальність прибираємо. Щоб фантазія правоохоронців не генерувала по 1000+ справ на рік", - зазначив він.

Железняк також наголосив, що сутенерство, втягнення в проституцію та торгівля людьми теж лишаються кримінальними злочинами – це окремі статті.

У пояснювальній записці йдеться, що проєкт закону розроблено "з метою декриміналізації діянь, пов’язаних з порнографією в частині, що не становить суспільної небезпеки, а також створенням чи утримання місць розпусти і звідництвом, як таких, що не заподіюють істотної шкоди, що посилить захист від втручання в приватне життя".

Над текстом працювали робочою групою з правоохоронним комітетом, BRDO та іншими громадськими організаціями та навіть держорганами.

Нагадаємо, раніше ми пояснювали, який потрібен стаж, щоб вийти на пенсію у 60, 63 чи 65 років (таблиця).

Оценка материала:

5.00 / 2
У Раді готують часткову декриміналізацію порнобізнесу: що пропонують 5.00 5 2
Політика / Україна
16.08.2023 381
Еще материалы раздела «Україна»