НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Бізнес
Економіка
16.08.2023 593

Експерт пояснив, чому в Україні зростає курс долара

В Україні останніми днями почав зростати курс долара. Це пов'язано з підвищенням попиту валюту перед початком осені.

Про це у коментарі РБК-Україна заявив керівник служби продажу казначейських продуктів АТ "Банк Авангард" Юрій Крохмаль.

Він зазначив, що зростання курсу долара насамперед спостерігається у небанківських пунктах обміну валют, де його вартість коливалася в діапазоні 37,70/38,00.

"Одним з чинників традиційно є очікування: перед наближенням осені, як правило, підвищується попит на валюту. Тому, не чекаючи вересня, ці настрої вже конвертуються у додатковий попит на готівковому ринку та впливають на курс", - пояснив Крохмаль.

Він уточнив, що додатковим фактором є також і анонсовані Нацбанком України поступові кроки щодо лібералізації обмежень на валютному ринку.

"Учасники ринку сприймають їх як ще одну причину для можливого послаблення гривні", - додав експерт.

Оценка материала:

5.00 / 2
Експерт пояснив, чому в Україні зростає курс долара 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
16.08.2023 593
Еще материалы раздела «Економіка»