<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Політика
Світ
17.08.2023 403

Білий дім заперечив обговорення вступу України до НАТО в обмін на території

В адміністрації президента США Джо Байдена спростували інформацію про те, що ведуться розмови щодо можливого надання Україні членства в НАТО у випадку відмови від частини своїх територій на користь Росії.

Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Білого дому Джон Кірбі, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його брифінг.

"Нічого подібного. Це не так", - сказав Кірбі, відповідаючи на запитання щодо дискусій про обмін українських територій на членство в НАТО.

Він наголосив, що позиція влади США полягає у тому, що в перспективі Україна зможе стати членом НАТО, що підтвердило керівництво країн-членів Альянсу під час останнього саміту у Вільнюсі.

"На Вільнюському саміті Альянс підтримав ідею про те, що шлях до членства (України в НАТО - ред.) може бути розроблений. Наразі основна увага зосереджена на допомозі Україні у боротьбі з російською агресією та поверненні територій, які повністю належать Україні. Вони досягають прогресу щодня, і ми продовжуватимемо їх підтримувати", - зазначив Кірбі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Білий дім заперечив обговорення вступу України до НАТО в обмін на території 5.00 5 2
Політика / Світ
17.08.2023 403
Еще материалы раздела «Світ»