<
НОВИНИ ДНЯ: Перемога Путіна – невигідна: Портников розповів про плани Китаю щодо війни в Україні  Мобілізація в Україні. З 18 липня повістки почнуть розсилати поштою  Годжес назвав можливі цілі військ НАТО в Україні  Як приготувати пухкі булочки на сковороді: найкращий рецепт за 5 хвилин без духовки  Саміт миру у Швейцарії: Зеленський назвав три важливі пункти, які мають узгодити країни  Перша спека і дощі: в Україну нарешті йде справжнє тепло  21 травня по всій Україні стане ще теплішевсі новини дня
Політика
Росія
17.08.2023 341

Кремль натисне на експортерів, щоб зупинити обвал рубля, - Bloomberg

Російська влада утримається від посилення обмежень на рух капіталу і натомість підготує рекомендації для експортерів, щоб переконати їх відмовитися від більшої частини своїх іноземних доходів для стабілізації рубля.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

За підсумками зустрічі президента Володимира Путіна в середу з вищими посадовими особами влада зараз розробляє неформальні заходи контролю за рухом капіталу, повідомили анонімні джерела Bloomberg.

Керівні принципи для великих експортерів готуються для окремих компаній і виходитимуть за межі обов'язкового продажу іноземної виручки, включаючи перекази у твердій валюті, такі як виплата дивідендів та кредити, заявили джерела.

Путін був проінформований про плани на зустрічі за участю голови центрального банку Ельвіри Набіулліної та міністра фінансів Антона Силуанова, повідомив газета "Ведомости". За словами джерел Bloomberg, залежно від того, як будуть справи з рублем, формальний контроль за рухом капіталу все ще може бути варіантом.

Незважаючи на зростання рубля на цьому тижні, він, як і раніше, входить у трійку гірших на ринках, що розвиваються, втративши з початку року близько 22%.

Оценка материала:

5.00 / 2
Кремль натисне на експортерів, щоб зупинити обвал рубля, - Bloomberg 5.00 5 2
Політика / Росія
17.08.2023 341
Еще материалы раздела «Росія»