<
НОВИНИ ДНЯ: Стало відомо, коли перші F-16 з пілотами з'являться в Україні  Захід "прорвало" з допомогою Україні: все про зброю на мільярди, далекобійні ракети, ППО та хто ще вагається  В Україні 28 квітня подекуди дощитиме, вдень до +25°  10 найпопулярніших університетів України, куди всі рвуться вступити  "Дорога іграшка": у Повітряних силах розповіли про "рідкісний російський літак" Су-57 РФ  Росія може “розвалитися”: Патрушев назвав причину  В Україні температура повітря підніметься до +25: де та коли буде найтеплішевсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
17.08.2023 477

У Києві збираються підняти проїзд у транспорті до 30 гривень: що відомо

Київська влада хоче підвищити проїзд у громадському транспорті столиці вже незабаром. Ба більше, вартість проїзду збільшиться до 30 гривень від 8.

dscf4336__1__650x410_18.08.23

Про це рішення повідомив директор департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор в інтерв'ю "Радіо Київ - 98". Пише rbc.ua.

Чому підвищать проїзд

У Києві хочуть замінити маршрутки на тролейбуси з автономним ходом, але це можна зробити лише за умови збільшення вартості проїзду для громадян.

Чиновник вважає, що потрібно спочатку підняти тариф з 8 до 30 грн, а потім уже починати приводити транспорт у належний стан. Після цього вже всі приватні маршрути замінять.

"Ми змінюватимемо всі маршрутки на комунальний транспорт", - повідомив Кандибор.

Він розповів, що наголос потрібно зробити на тролейбусах з автономним ходом, оскільки їх запуск не вимагає великих фінансових вкладень щодо будівництва контактної мережі.

Тролейбуси в Бровари та Ірпінь

Директор департаменту транспортної інфраструктури КМДА вважає, що якщо запустити більшість тролейбусів у Києві, то покращиться екологія.

"Потрібно з'єднати тролейбусом лівий і правий берег Києва, де розрив між маршрутами становить 11 кілометрів. Цю відстань зможуть подолати тролейбуси, які проїжджають частину колії без проводів", - сказав він.

"Тролейбус під'їжджає до кінця контактної мережі, опускає пантограф, переїжджає на інший берег, піднімає пантограф і їде далі. За допомогою таких тролейбусів можна буде продовжити маршрути з Києва до Коцюбинського, Броварів, Бучі", - резюмував чиновник.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Києві збираються підняти проїзд у транспорті до 30 гривень: що відомо 5.00 5 2
Життя та Стиль / Столиця
17.08.2023 477
Еще материалы раздела «Столиця»