<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Більшість українських біженців готові повернутися з-за кордону: за яких умов  Коли не знаєте, що приготувати: три рецепти страв з мʼяса на вечерю  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Переговори з Росією можливі: Кулеба назвав дві головні умовивсі новини дня
Політика
Світ
19.08.2023 396

У "свіжих" російських ракетах знаходять іноземні компоненти попри санкції Заходу — Повітряні сили

У ворожих ракетах фахівці знаходять багато компонентів іноземного походження, виробництво яких Росія не може налагодити на своїй території.

4365c5d5f61b8884483b0c85e31e2102_19.08.23

Ракети і дрони, якими Росія завдає ударів по Україні, містять іноземні компоненти. Хоча проти цього запроваджені численні санкції у всьому світі. Пише ТСН. 

Про це 17 серпня розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

За його словами, з уламками від російських ракет працюють фахівці центрів досліджень. Вони проводять аналіз обладнання, яке знаходять всередині ворожих ракет. Зокрема, там фахівці виявляють багато компонентів іноземного походження, виробництво яких Росія не могла б налагодити у себе.

"Країнам Заходу, виробникам показували, що ось ракета, ось дрон, ось запчастина, ось фірма яка її робить. На жаль, продовжують такі запчастини якось доходити до країни-окупанта. Мова ж не тільки про "Шахеди", але й про інші товари військового призначення, які Росія продовжує виготовляти", - сказав Ігнат.

Він наголосив, що багато ракет, гелікоптерів, літаків, які сходять з конвеєра в Росії, потребують сучасних технологій, яких у самій РФ немає.

"Росія не має таких технологій сьогодні і виробництв, щоб їх створювати самій. Тому санкції потрібно не лише оголошувати, але їх потрібно контролювати, дотримуватись і впливати на цей процес усім разом, всім світовим лідерам, які можуть на це вплинути", - підкреслив Ігнат.

Нагадаємо, очільник Офісу президента Андрій Єрмак раніше розповів, що у ракетах Х-101, якими Росія обстріляла Україну 15 серпня, знайшли близько 30 іноземних мікросхем. До того ж, ці ракети були виготовлені росіянами цього року.

Оценка материала:

5.00 / 2
У "свіжих" російських ракетах знаходять іноземні компоненти попри санкції Заходу — Повітряні сили 5.00 5 2
Політика / Світ
19.08.2023 396
Еще материалы раздела «Світ»