<
НОВИНИ ДНЯ: Новий закон про мобілізацію: для українців можуть змінитися правила перетину кордону  В Україну насуваються заморозки у Великодні дні  "Кулічів у нас точно не було". Інтерв'ю з етнологом про Великодні заборони, традиції і Паску Мертвих  Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позики  В Україні стане трохи прохолодніше: прогноз погоди на 3 травня  У Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаного  Навіщо Грузії закон про іноагентів і чому демонстранти проти: думка експертавсі новини дня
Політика
Світ
19.08.2023 374

Завдяки Ірану: РФ хоче виготовити 6000 дронів до 2025 року – WP

РФ продовжує виготовляти дрони для атаки по Україні.

ebb83a769607badd9179d52df1a8d732_19.08.23

Кремль за допомогою Ірану намагається організувати масове виробництво безпілотників, щоб використовувати їх для нанесення ударів по українських містах. Пише ТСН. 

Про це пише The Washington Post.

Зазначається, що команді промислового центру у Росії було таємно доручено побудувати виробничу лінію, яка працюватиме цілодобово, виробляючи самодетонаційні безпілотники. Зокрема, відповідальним за безпеку програми був відставний співробітник ФСБ Росії.

"У висококваліфікованих працівників вилучали паспорти, щоб вони не могли покинути країну. У листуванні та інших документах інженери використовували зашифровану мову: дрони були "човнами", їхня вибухівка - "бамперами", а Іран - країна, яка таємно надає технічну допомогу була "Ірландією" або "Білоруссю", - йдеться у повідомленні.

Раніше Іран уклав з Росією про продаж зброї на мільярд доларів, основна мета якої - до літа 2025 року створити в країні 6000 безпілотників.Саме такої кількості буде достатньо, щоб усунути хронічну нестачу російській армії безпілотних літальних апаратів на передовій.

Зазначимо, що Росія почала виробляти і застосовувати для атак на Україну власну версію іранських дронів-камікадзе Shahed.

Оценка материала:

5.00 / 1
Завдяки Ірану: РФ хоче виготовити 6000 дронів до 2025 року – WP 5.00 5 1
Політика / Світ
19.08.2023 374
Еще материалы раздела «Світ»