<
НОВИНИ ДНЯ: Путін вважає, що виграє війну, затягуючи бойові дії, - ISW  Квасолевий суп з капустою та ковбасою: рецепт страви з простих інгредієнтів  "Кучерявий" Місяць: вчені розкрили таємницю загадкових аномалій на поверхні супутника Землі  Президент Фінляндії оцінив, хто міг би закінчити війну в Україні "одним дзвінком телефоном"  Зеленський назвав країни, які можуть припинити війну в Україні  Кабачкова запіканка з курячим філе: рецепт нежирної літньої вечері  Успіння праведної Анни: коли будемо святкувати 2024 року, історія святавсі новини дня
18.08.2023 399

В Україні подорожчав один з сезонних овочів

На поточному тижні українські тепличні комбінати підвищили відпускні ціни на огірки. Це сталося через обмежену пропозицію тепличного огірка на ринку, оскільки дану продукцію зараз реалізовують лише поодинокі комбінати.

Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit.

Аналітики зазначили, що з початку поточного тижня ціна на тепличний огірок в Україні зросла в середньому на 23%. Так, станом на 16 серпня, стаціонарні комбінати пропонували до продажу огірки по 20-25 грн/кг ($0,55-0,68/кг).

«При цьому продавці відзначають високий попит на огірок у розпал сезону, тоді як пропозиція цієї продукції з місцевих господарств залишається вельми обмеженою», – йдеться у повідомленні.

Виробники пояснили, що різкі перепади температур спровокували поширення хвороб огірка, що призвело до зниження вибірок у стаціонарних тепличних комбінатах. Також ситуацію погіршує посуха.

Українські фермери додали, що вирощування огірка відкритого ґрунту цього року скоротилося через проблеми з поливом.

Аналітики пояснили, що зараз тепличний огірок в Україні вже коштує в середньому на 33% дорожче, ніж у середині серпня минулого року.

Ключові гравці ринку таке подорожчання вважають тимчасовим та додають, що відпускні ціни на тепличні огірки почнуть знижуватися, коли більшість стаціонарних комбінатів вийдуть на повну потужність.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні подорожчав один з сезонних овочів 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
18.08.2023 399
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»