<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Політика
Світ
19.08.2023 414

США офіційно схвалили передавання винищувачів F-16 Україні – Reuters

США надали Нідерландам та Данії офіційні запевнення, що Вашингтон затвердить всі необхідні запити на передачу винищувачів F-16 Україні.

1e6baa3a081409dcb955fa6246140f3d_19.08.23

Сполучені Штати офіційно схвалили передавання літаків F-16 з Данії та Нідерландів до України після того, як завершиться підготовка українських пілотів. Пише ТСН. 

Про це інформує Reuters з посиланням на власні джерела.

У повідомленні вказується, що США надали Нідерландам та Данії офіційні запевнення, що Вашингтон затвердить всі необхідні запити на передаванння винищувачів F-16 Україні, коли вони надійдуть.

Видання повідомляє, що нещодавно Данія і Нідерланди надіслали США запит про надання відповідних гарантій.

Джерела Reuters стверджують, що голова Держдепу Антоні Блінкен надіслав листи своїм колегам у Нідерландах та Данії з запевненням, що відповідні запити будуть схвалені.

"Я пишу, щоб висловити повну підтримку Сполученими Штатами як передачі Україні винищувачів F-16, так і підготовки українських пілотів кваліфікованими інструкторами F-16", - написав Ентоні Блінкен у листі до двох офіційних осіб, копію якого побачило агентство Reuters.

Блінкен також уточнив, що схвалення запитів дозволить Україні "повною мірою скористатися своїми новими можливостями, щойно перший набір пілотів завершить навчання".

Нагадаємо, раніше стало відомо, в якій країні українські пілоти розпочнуть навчання на F-16.

Крім того, ми раніше інформували, що Сполучені Штати Америки разом із європейськими союзниками працюють над тим, щоб навчання українських пілотів на сучасних винищувачах F-16 розпочались якомога швидше.

Оценка материала:

5.00 / 1
США офіційно схвалили передавання винищувачів F-16 Україні – Reuters 5.00 5 1
Політика / Світ
19.08.2023 414
Еще материалы раздела «Світ»