<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп проти Байдена. Що потрібно знати про президентські дебати у США  Уряд вніс зміни до порядку бронювання від мобілізації  Яким буде останній тиждень червня в Україні: синоптик розповіла  Трохи дощів і майже без спеки: тиждень потішить українців гарною погодою  Опади 25 червня ймовірні лише на Лівобережжі, вдень до 27°  Короткочасні дощі та сильний вітер: в яких регіонах України чекати негоди 25 червня  В Україні 24 червня очікуються дощі та грозивсі новини дня
Політика
Україна
19.08.2023 439

Генерал Маломуж відповів, чи варто очікувати масштабної мобілізації в Україні

В Україні подовжили воєнний стан та загальну мобілізацію ще на 90 днів.

8a680ef46511c188abcd9e3ed8622c22_19.08.23

В Україні триває воєнний стан та загальна мобілізація, зокрема, за спеціальностями, які дуже важливі.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua розповів генерал армії, екскерівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках Микола Маломуж.

"Це ракетники, танкісти, снайпери, професійні війська Сил спеціальних операцій та айтівці, які працюють сьогодні у нових видах Збройних сил. Іде поетапний формат мобілізації, він не припиняється. Зрозуміло, що поповнення йде поступово і таких масових сьогодні форматів не потрібно", - каже Маломуж.

Проте, він наголошує, якщо ситуація буде розвиватися надзвичайно важко, для прикладу, якщо Росія підкине "свіжих" окупантів, тоді Україні доведеться провести чергову мобілізацію.

"Будемо дійсно визначати перспективи за тими військами, які потрібні, і відповідно до ситуації підбирати особовий склад із  тих людей, які сьогодні знаходяться або в запасі, або очікують вже на базах підготовки. У нас високий резерв, який проходить зараз підготовку на полігонах та за кордоном", - додав Маломуж.

Нагадаємо, в Україні низка категорій може мобілізуватися лише добровільно.

Оценка материала:

5.00 / 2
Генерал Маломуж відповів, чи варто очікувати масштабної мобілізації в Україні 5.00 5 2
Політика / Україна
19.08.2023 439
Еще материалы раздела «Україна»