<
НОВИНИ ДНЯ: На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацює  Рецепт легендарної паски від Дарії Цвєк: це щось неперевершене  В Україні утримається суха погода, вдень до +23°  РФ не запрошена на саміт миру, але процес без неї немислимий – заява Швейцарії  США попередили, що Грузія ризикує зв'язками з НАТО та ЄС через закон про іноагентів  В частині України втримається справжнє травневе тепло: прогноз погоди на 3 травнявсі новини дня
Політика
Світ
19.08.2023 428

Грузія посилила правила експорту автомобілів до Росії

Грузія посилила правила експорту автомобілів Росію. Зокрема, країна заборонила ввезення до РФ європейських автомобілів із ДВС об'ємом понад 1,9 літра, будь-яких американських автомобілів, а також будь-який транзит автотранспорту з Вірменії.

gettyimages_1145069286_650x410_19.08.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Vpost.

Раніше з Вірменії в Росію імпортувався кожен шостий автомобіль із пробігом та майже 2% нових машин. Частка Грузії у постачаннях машин до Росії останнім часом скоротилася до 1%.

Частина машин їхала з Вірменії через Грузію, або з самої Грузії автовозами, але частіше їх на транзитних номерах везли своїм ходом. Тепер таким машинам проїзд зачинено.

Великі імпортери почали везти машини до Ірану і далі на судах до Астрахані, або з оформленим транзитом через Казахстан та Киргизію.

Заборона на ввезення автомобілів до Росії

Наприкінці липня 2023 року Японія також запровадила обмеження на ввезення автомобілів з пробігом до Росії. Так, уряд Японії заборонив постачання машин з об'ємом двигуна внутрішнього згоряння понад 1,9 літра, а також електромобілі та машини з гібридною силовою установкою.

Крім того, під заборону на ввезення до Росії потрапили покришки для комерційних транспортних засобів – вантажівок та автобусів та ін.

Оценка материала:

5.00 / 2
Грузія посилила правила експорту автомобілів до Росії 5.00 5 2
Політика / Світ
19.08.2023 428
Еще материалы раздела «Світ»