<
НОВИНИ ДНЯ: Переговори з Росією можливі: Кулеба назвав дві головні умови  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  Паска, панетоне, коломба: головні відмінності великодньої випічки  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацює  Рецепт легендарної паски від Дарії Цвєк: це щось неперевершене  В Україні утримається суха погода, вдень до +23°всі новини дня
Політика
Європа
20.08.2023 470

Генерал Бундесверу назвав пріоритети при навчанні ЗСУ в країнах НАТО

Підготовка сержантів та офіцерів хвилює Україну найбільше. Тому на полігонах у ЄС саме це навчання є пріоритетом.

319053584_479385177707899_1698295745300180702_n_650x410_20.08.23

Про це заявив генерал-лейтенант Бундесверу Андреас Марлоу, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Україна змінила пріоритети під час навчання своїх військових у ЄС

"Через вісімнадцять місяців після вторгнення Росії в лютому 2022 року запити України змінилися з первісної потреби в навчанні оборонній тактиці та способах ведення бойових дій у міських районах", - йдеться у заяві.

Генерал уточнив, що Підготовка сержантів та офіцерів - це те, що зараз хвилює українців найбільше.

"Професійні солдати ведуть цю війну вже півтора року, і багато хто загинув або був поранений - тому їм потрібен свіжий запас воєначальників", - сказав Марлоу.

Leopard 1 для ЗСУ

У січні західні країни зобов'язалися відправити Україні кілька десятків сучасних танків Leopard 2, які є дефіцитними в більшості армій.

Намагаючись знайти важчу броню для Києва, вони пізніше також звернулися до старіших танків Leopard 1.

Цей танк існує з 1960-х років, але Україна отримає більш просунуту версію, яка була стандартною наприкінці 1980-х років.

Генерал Бундесверу бачить плюси в постачанні цих танків Україні

Надати такі танки Україні, як і раніше, має сенс, попри його вік, сказав Марлоу. Він і сам тренувався на Leopard 1 у 1982 році, коли вступив на службу в Бундесвер.

"Ви знаєте, що росіяни також не можуть більше використовувати свої останні моделі, оскільки у них більше втрат, ніж в українців", - сказав генерал.

Він уточнив, що Leopard 1 має перевагу перед російськими танками, такими як Т-72, Т-64 і Т-55, завдяки наявності приладу нічного бачення, способу стабілізації основної гармати і її рухливості.

За його словами, українські війська прибули до Німеччини з найрізноманітнішим рівнем досвіду, від зовсім новачків до досвідчених танкістів, які на своїх радянських моделях Т-80 і Т-64 вже були на передовій, зокрема в Бахмуті.

Навчання українських військових у Європі

Нагадаємо, у листопаді 2022 року Європейський Союз офіційно запустив тренувальну місію для українських бійців. Тоді планувалося, що у рамках місії EUMAM буде підготовлено до 15 тисяч військових.

У лютому повідомлялось, що Європейський союз збільшить кількість українських військових, які пройдуть навчання, у два рази. Додатково будуть навчені 15 тисяч військовослужбовців.

У липні стало відомо, що навчання українських військ можуть поступово перенести з Європи до України. З такою пропозицією виступив головний дипломат ЄС Жозеп Боррель.

Оценка материала:

5.00 / 2
Генерал Бундесверу назвав пріоритети при навчанні ЗСУ в країнах НАТО 5.00 5 2
Політика / Європа
20.08.2023 470
Еще материалы раздела «Європа»