<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусіввсі новини дня
Політика
Світ
19.08.2023 425

Росія, Туреччина та Катар готують нову угоду замість зернової, - Bild

Відповідно до службового листування між МЗС та посольствами Росії та Туреччини, Москва заздалегідь попередила Анкару про вихід із зернової угоди.

Про це повідомляє Bild.

“Зараз Росія, Туреччина і Катар працюють над новою тристоронньою угодою, яка має прийти на зміну минулому. Пропонується постачати російське зерно до бідних країн, переважно в Африці”, - йдетьсяу повідомленні.

При цьому Туреччина виступить як організатор, а Катар як спонсор поставок.

Водночас глава МЗС Туреччини Хакан Фідан просить Росію відновити при цьому колишню зернову угоду, щоб зерно постачалося і з України.

Також Туреччина пропонує діяти за егідою ООН.

Bild повідомляє, що нова угода може бути укладена вже цими вихідними в Будапешті. Туди вилетів голова Татарстану Рустам Мініханов, туди ж прибуде і Реджеп Тайіп Ердоган.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія, Туреччина та Катар готують нову угоду замість зернової, - Bild 5.00 5 1
Політика / Світ
19.08.2023 425
Еще материалы раздела «Світ»