<
НОВИНИ ДНЯ: Уряд Британії занепокоєний через злочинну діяльність російських шпигунів  Чи зможе Україна повернути усю свою окуповану Росією територію: оцінка аналітиків США  Що додати до паски щоб вона довго не черствіла, як її зберігти свіжою  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  У Харкові змінять назву двом станціям метро  ЗМІ опублікували мирний договір між Україною та РФ, узгоджений на початку 2022 року  Булгур із грибами: дуже швидкий рецептвсі новини дня
Політика
Україна
20.08.2023 699

Українські пілоти поїхали навчатися керувати літаками

Для навчання на винищувачах F-16 до Великої Британії відправили українських пілотів 2023 року випуску, а до Швеції - 2016-го, з бойовим досвідом.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав генерал-лейтенант, командувач Повітряних Сил ЗСУ Микола Олещук.

"Я як командувач Повітряних Сил розумію, що майбутнє за молодими пілотами. Тому я ухвалив рішення, і у Велику Британію на навчання поїхали пілоти випуску цього року, 2023-го. Що стосується Швеції, туди поїхали пілоти молоді, випуску 2016 року, з достатнім бойовим досвідом", - розповів Олещук.

За його словами, що система підготовки в цих країнах досить гнучка, до кожного пілота інструктори підходять індивідуально.

"Напередодні підготовки моїх два пілоти були протестовані інструкторами США. Якщо взяти загальну підготовку, вона становить 32 місяці. По цих наших двох пілотах було прийнято рішення, що вони зможуть опанувати літак F-16 за чотири місяці. Але хочу вам сказати, що такого типу літак зроблений таким чином, щоб пілот зосередився тільки на використання озброєння і військової техніки і не зосереджувався, відповідно, на техніці пілотування", - сказав командувач ПС ЗСУ.

Він додав, що перш ніж відправити пілотів на навчання, в Україні їх протестували на знання англійської мови.

Оценка материала:

5.00 / 2
Українські пілоти поїхали навчатися керувати літаками 5.00 5 2
Політика / Україна
20.08.2023 699
Еще материалы раздела «Україна»