<
НОВИНИ ДНЯ: Байдена закликали врегулювати використання криптовалюти для обходу санкцій  Чому в Україні заборонені феєрверки та які штрафи за використання  Готуємось до Великодня: як пофарбувати яйця натуральними барвниками  В Україні 30 квiтня вдень до 25° тепла, без опадів  Частина України заллє дощами на Великдень: прогноз погоди на тиждень  Литва і Польща повинні замінувати кордони з РФ і Білоруссю: генерал зробив важливу заяву  Як Україна буде захищати F-16 на аеродромах: відповідь Повітряних силвсі новини дня
Політика
Україна
21.08.2023 3056

Пілот ЗСУ розповів про особливості навчальної програми на F-16

Пілот ЗСУ, який навчається на F-16, розкрив особливості навчального процесу.

c74aef4f0652b6223f48f58dbee3e580_21.08.23

Іноземні партнери склали програму навчання пілотів ЗСУ по експлуатації винищувачів F-16 з урахуванням побажань української сторони. Пише ТСН. 

Про це в ефірі національного телемарафону розповів льотчик Повітряних сил ЗСУ із позивним Moonfish.

Так, за його словами, у програмі будуть набори місій, типові тим, які українські пілоти зараз виконують, і "в тому середовищі, в якому доводиться воювати нашим бійцям".

Moonfish розповів, що освоїти управління винищувачем F-16 четвертого покоління можна за пів року. Проте навчальний курс не має чітких часових рамок, і може змінюватись в залежності від індивідуальних досягнень льотчиків.

Також льотчик зазначив, що сам F-16 має дуже багато різних систем, і найголовнішим у навчанні є опановування авіоніки та системи озброєння на винищувачі. Пілоти, що проходять навчання, також повинні мати високий рівень володіння англійською мовою.

Інженери, які в майбутньому обслуговуватимуть літаки F-16, найімовірніше, навчатимуться не менше шести місяців.

Нагадаємо, Данія підтвердила, що отримала від США схвалення на передавання Україні сучасних винищувачів F-16.

А міністр оборони Олексій Резніков підтвердив, що українські пілоти, інженери та техніки вже розпочали навчання на літаках F-16.

Прессекретар президента України Сергій Никифоров розповів, що Україна очікує отримати від західних партнерів не лише літаки F-16, а ще й Gripen, французькі Rafale і Eurofighter Typhoon.

Оценка материала:

5.00 / 3
Пілот ЗСУ розповів про особливості навчальної програми на F-16 5.00 5 3
Політика / Україна
21.08.2023 3056
Еще материалы раздела «Україна»