<
НОВИНИ ДНЯ: Не тільки паска та яйця: що готували та як святкували Великдень наші предки  Вчені нарешті розгадали таємницю Бермудського трикутника  В уряді Німеччини прокоментували вбивство українських військових росіянином  Україна готує комплекс заходів для захисту F-16 на аеродромах – Євлаш  Готуємось до Великодня: як пофарбувати яйця натуральними барвниками  Традиції та прикмети на Великдень 2024: що можна і не можна робити  В Україні 30 квiтня вдень до 25° тепла, без опадіввсі новини дня
Політика
Україна
21.08.2023 692

Командувач Повітряних сил розповів, скільки треба літаків, щоб прискорити контрнаступ

Основна загроза йде від російських літаків Су-35, однак їх можна нейтралізувати.

d3a5be11565b0c657add8f7954217865_21.08.23

Українські військові завоювали перевагу і панування в повітрі всюди, окрім тимчасово окупованих територій, де перевагу має ворожа авіація. Пише ТСН. 

Про це в етері телемарафону заявив командувач Повітряних сил Микола Олещук.

Він зазначив що наразі основна загроза йде від російських літаків Су-35, однак їх можна нейтралізувати за допомогою ланки літаків типу F-16/JAS-39 Gripen.

"По класиці ведення повітряного бою, якщо противник втратить декілька відсотків (від 2 до 5) своїх літаків, він відмовиться від виконання бойового завдання і буде аналізувати, що він робить не так", - заявив Олещук.

Він зазначив, що це дасть українським військовим змогу тимчасово, а можливо і повністю завоювати перевагу в повітрі.

"Якщо ми завоюємо перевагу в повітрі, то, повірте мені, що темпи контрнаступу будуть значно вище. Тому що солдат на полі бою повинен відчувати, що з неба він захищений", - додав Олещук.

Нагадаємо, раніше міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що Українські пілоти, інженери та техніки вже розпочали навчання на літаках F-16.

Крім того, ми раніше інформували, що Українські пілоти розпочали тестові випробування шведських літаків Grippen.

Оценка материала:

5.00 / 2
Командувач Повітряних сил розповів, скільки треба літаків, щоб прискорити контрнаступ 5.00 5 2
Політика / Україна
21.08.2023 692
Еще материалы раздела «Україна»