<
НОВИНИ ДНЯ: Не лише ТЦК: де чоловіки можуть оновити свої військово-облікові дані  Наступ Росії на Харків: Путін зробив заяву  Маринади для шашлику: як швидко зробити м'ясо смачним та м'яким  Британська розвідка оцінила вплив перестановок у Кремлі на перебіг війни  Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  "Піхота зробила все можливе": DeepState – про скандал зі 125-ю бригадою  Рецепт карі з курячим філе та болгарським перцемвсі новини дня
Політика
Росія
21.08.2023 1990

Bloomberg: Спецслужби РФ наполягають на відставці Шойгу та мобілізації

Низка прихильників "жорсткої лінії" у керівництві російських силових структур хочуть домогтися від Володимира Путіна звільнення міністра оборони Сергія Шойгу та начальника Генштабу Валерія Герасимова, а також активізації бойових дій в Україні, загальної мобілізації та запровадження воєнного стану.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" із посиланням на Bloomberg.

Агентство при цьому не називає прізвищ тих, хто домагається від Путіна посилення курсу. Зазначається, що з подібними вимогами виступав, зокрема, голова ПВК "Вагнер" Євген Пригожин, який наприкінці червня влаштував озброєний похід на Москву, який сам Путін охарактеризував як заколот.

Як пише Bloomberg, багато хто в російському керівництві був здивований тим, що Путін, по суті, ніяк не покарав бунтівників, хоча й не виконав їхні вимоги. Через це могла постраждати репутація Путіна як "гаранта стабільності", хоча загалом російські еліти, як і раніше, не бачать альтернативи Путіну і підтримують статус-кво.

Матеріал присвячено головним чином підготовці Кремля до президентських виборів 2024 року, на яких Путін знову балотуватиметься на шестирічний термін. Крім війни, що триває в Україні, останнім часом російського президента особливо непокоїть курс рубля і питання економічної стабільності.

Оценка материала:

5.00 / 2
Bloomberg: Спецслужби РФ наполягають на відставці Шойгу та мобілізації 5.00 5 2
Політика / Росія
21.08.2023 1990
Еще материалы раздела «Росія»