<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Політика
Україна
22.08.2023 1429

В Україні створять військову поліцію: які завдання вона виконуватиме

Орган буде утворено на основі військової служби правопорядку у ЗСУ, він матиме низку завдань.

57fdc737dff0c1a2ac486961f05805bc_22.08.23

В Україні планують створити новий підрозділ, який входитиме до складу Міноборони - військову поліцію. Пише ТСН. 

Про це повідомляє пресслужба українського оборонного відомства.

Відповідно до інформації, законопроєкт - у розробці. Активну участь бере Головне управління військової юстиції Міноборони.

На базі комітету ВРУ з питань правоохоронної діяльності функціонує робоча група, завданнями якої, зокрема, є створення оптимальної моделі майбутньої військової юстиції, частиною якої стане військова поліція.

Орган буде утворено на основі військової служби правопорядку у ЗСУ. До нього перейдуть окремі повноваження щодо оперативно-розшукової діяльності та досудового розслідування військових злочинів (в зонах бойових дій). Мета - підтримання військової дисципліни серед військовослужбовців ЗСУ, Міноборони, ДССТ.

Серед основних завдань:

  • правоохоронна діяльність з попередження, виявлення, припинення військових злочинів згідно з нормами Кримінального процесуального кодексу України та військових статутів
  • оперативно-розшукова діяльність
  • спеціальна превенція у ЗСУ, ДССТ
  • забезпечення правопорядку, військової дисципліни у ЗСУ, ДССТ
  • захист прав військовослужбовців
  • захист державного майна
  • виконання покарань

"Передбачається досягнення сумісності військової поліції з відповідними структурами держав-членів НАТО. Наразі законопроєкт проходить процедуру погодження", - наголосили у Міноборони України.

Нагадаємо, що Зеленський назвав зброю, якої бояться росіяни.

Оценка материала:

5.00 / 4
В Україні створять військову поліцію: які завдання вона виконуватиме 5.00 5 4
Політика / Україна
22.08.2023 1429
Еще материалы раздела «Україна»