<
НОВИНИ ДНЯ: Не лише Донбас: Павлюк назвав регіон, який є ціллю Кремля  Багато дощів з грозами. Синоптики дали прогноз на 6 травня в Україні  "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травнявсі новини дня
Політика
Світ
23.08.2023 529

Коли завершиться війна в Україні: британський генерал назвав три варіанти

Річард Берронс прогнозує, що війна в Україні не завершиться найближчим часом.

2e977e76543f62eb2efcd6a9833025c0_23.08.23

Британський генерал, колишній командувач Об'єднаних сил Великої Британі Річард Берронс назвав три шляхи завершення війни між Росією та Україною. Пише ТСН. 

Про це передає ВВС.

Він наголошує: вирішувати, яким шляхом піти, буде український народ.

Перший сценарій

Перший варіант, на думку британського генерала, – це відмова України від подальшої боротьби. Причиною може бути зневіра в те, що окупантів можна вибити з усієї захопленої території або це коштуватиме занадто багато сил, крові і грошей.

"На мій погляд, це було би просто жахливим рішенням, і я не вірю, що Україна на це піде", – вважає Берронс.

Другий сценарій

Іншим шляхом Берронс називає зупинення бойових дій просто зараз. Оголосити не перемир’я, а тимчасове припинення вогню, визнаючи, що немає військового способу для рішучої перемоги на полі бою.

"Тобто це не визнання поразки чи втрати, а прийняття статусу-кво і призупинення збройного конфлікту. На жаль, обидві сторони скористаються паузою, щоб зібратися із силами і переозброїтися, а війна відновиться в майбутньому зі ще більшими смертями і руйнуваннями, тоді як усі інші з нас житимуть в умовах невизначеності", – пояснює британський генерал.

Третій сценарій

Відставний офіцер вважає, що третій варіант полягає в низці кроків, головний із яких - зняти з України тиск чітких графіків. Тобто не вимагати від неї досягти швидкого результату на полі бою.

"Ціна спроб перемогти, коли для цього немає сил, – у тому, що Україна може втратити те, що здобула, виснажуючи свої сили спробами штурму сильної російської оборони", – каже Берронс.

На його думку, третій шлях полягає в тому, щоби "зупинитися і замислитися". Тобто ЗСУ мають підтримувати постійний тиск на росіян на лінії фронту, продовжувати поволі виснажувати їх сили, навіть протягом зими.

А тим часом необхідно буде розбудовувати військову міць України із західною підтримкою, щоб вона здобула перемогу на полі бою наступного року або через рік.

Виклики третього сценарію:

  • довга і важка війна для українського народу;
  • необхідність тривалої підтримки Заходу.

На думку Річарда Берронс зараз настав "етап вибору": чи буде Захід і далі підтримувати Україну стільки, скільки потрібно.

Берронс прогнозує, що війна в Україні не завершиться найближчим часом.

"Наразі єдине, що зрозуміло – те, що ця війна ще далека від завершення. Обидві сторони налаштовані воювати далі, а Захід зобов’язався підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно", – підсумував він.

Раніше литовський військовий експерт Даріус Антанаітіс назвав два сценарії закінчення війни в Україні.

Очільниця Міністерства реінтеграції Ірина Верещук заявила, що "шлях до перемоги у війні буде довгим та важким", а обіцянки про "2-3 тижні", "до кінця року", "наступної весни" – все це неправда".

Оценка материала:

5.00 / 2
Коли завершиться війна в Україні: британський генерал назвав три варіанти 5.00 5 2
Політика / Світ
23.08.2023 529
Еще материалы раздела «Світ»