<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Політика
Світ
23.08.2023 385

Допоможуть у звільненні Криму. Україна хоче отримати від США ракети JASSM для F-16, - Forbes

Україна хоче отримати від Сполучених Штатів американські крилаті ракети JASSM для винищувачів F-16. З їхньою допомогою ЗСУ буде простіше звільнити окупований росіянами Крим.

imgonline_com_ua_resize_5mewoa2ulbn5mnx_650x410_23.08.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Forbes.

Видання нагадує, що поки що з далекобійного озброєння у бойової авіації України є поставлені Великою Британією крилаті ракети Storm Shadow та ідентичні SCALP-EG із Франції.

"Але ракета, яка може мати найбільше значення, JASSM, двотонна крилата ракета-невидимка з дальністю дії 230 миль, все ще перебуває у списку побажань Києва. Доти, доки США не схвалять JASSM для передання Україні, українські F-16 не будуть використовувати весь свій потенціал", - зазначає Forbes.

У матеріалі йдеться про те, що F-16 ще не сумісні зі Storm Shadow/SCALP, але сумісні з JASSM, і, об'єднавши винищувачі та JASSM, Повітряні сили України "зможуть подвоїти свої можливості для глибоких ударів".

"Винищувачі F-16, оснащені JASSM, можуть мати вирішальне значення для довгострокового плану міністра оборони України Олексія Резнікова щодо повернення Криму "без бою", - заявила аналітик каліфорнійської корпорації RAND Corporation Брінн Таннехілл.

F-16 для України

Нагадаємо, нещодавно США схвалили передачу Україні винищувачів F-16 із Данії та Нідерландів. Радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван зазначив, що Україна отримає літаки після завершення навчання пілотів.

Вже відомо, що Нідерланди нададуть Україні 42 американських винищувачів, а Данія - ще 19.

Оценка материала:

5.00 / 1
Допоможуть у звільненні Криму. Україна хоче отримати від США ракети JASSM для F-16, - Forbes 5.00 5 1
Політика / Світ
23.08.2023 385
Еще материалы раздела «Світ»