<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Політика
Світ
23.08.2023 352

Китай і ПАР знову заговорили про переговори у війні з Росією

Китай і Південна Африканська Республіка (ПАР) заявили, що розв'язати "конфлікт" на території України можливо лише шляхом діалогу та переговорів. Тому вони прагнуть продовжувати сприяти його політичному врегулюванню.

Про це йдеться в спільній заяві лідерів двох держав Сі Цзіньпіна та Сиріла Рамафоси, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Xinhua.

У документі йдеться, що Китай і ПАР підтримують глобальну систему, в якій центральне місце відводиться ООН, справедливий міжнародний порядок на основі міжнародного права та основні норми, що регулюють відносини між державами, засновані на цілях і принципах Статуту ООН, у тому числі принципах поваги до національного суверенітету та територіальної цілісності.

"Обидві сторони погодилися, що діалог та переговори є єдиним життєздатним варіантом вирішення конфлікту в Україні, і вони продовжуватимуть сприяти мирним переговорам та відіграватимуть конструктивну роль у політичному врегулюванні конфлікту", - зазначається в заяві.

Китай також привітав нещодавню миротворчу українсько-російську місію лідерів африканських держав.

Оценка материала:

5.00 / 1
Китай і ПАР знову заговорили про переговори у війні з Росією 5.00 5 1
Політика / Світ
23.08.2023 352
Еще материалы раздела «Світ»